Operen una dona sense anestèsia en un hospital del Regne Unit

La dona va cridar i la seva tensió va augmentar, però els cirurgians van continuar amb la intervenció

Un greu error mèdic va desencadenar l'experiència més traumàtica d'una dona de 30 anys resident al Regne Unit. Els fets van tenir lloc durant el 2018 a l'hospital Yeovil de la localitat anglesa de Somerset. Una dona va ser intervinguda per un procediment ginecològic, mitjançant el qual els cirurgians havien d'accedir al seu abdomen tallant-li el melic. Un procediment relativament senzill, però amb l'anestèsia equivocada.

Segons van poder comprovar posteriorment,  li van subministrar anestèsia espinal en lloc de la general, i per tant la dona va ser conscient de l'actuació dels professionals durant tota l'operació. Segons relata la pacient, el cirurgià «li va fer un tall al melic» i instantàniament va patir un «dolor intens». En veure que era conscient de tot el que passava, va cridar, «però ningú se'n va adonar perquè portava una màscara d'oxigen».

Va cridar, però els cirurgians van seguir amb la operació

La seva tensió arterial va augmentar, alertant al personal present a l'operació, però aquests van continuar amb la intervenció introduint-li al cos un laparoscopi i inflant el seu ventre amb gas. «Tinc una imatge recurrent d'estar tombada a la taula d'operacions, cridant amb molta gent al meu voltant mirant-me, però ningú m'ajuda», assegura.

A causa d'aquesta experiència traumàtica, la dona assegura sentir-se «molt nerviosa i paranoica» amb els metges. Des de l'hospital ja han demanat disculpes, «lamentant que el pacient va patir certa angoixa» i atribueixen l'error a «un problema de comunicació». No obstant això, els advocats de la pacient consideren que els presents al quiròfan «havien d'haver-li posat més anestèsia general per estalviar més patiment i trauma» en veure que estava desperta.

També et pot interessar...