Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
La platja de Salou en una imatge d'arxiu

L'oposició de Salou alerta que Granados «no té un protocol» per controlar la massificació a les platges

Segons les tres formacions, aquest cap de setmana els semàfors d'accés marcaven el límit establert «i no es va activar cap protocol»

Les tres principals forces de  l'oposició a l'Ajuntament de  Salou, Ciutadans, PP i ERC, acaben de llançar una seriosa advertència sobre com s'està gestionant l'accés a les platges del municipi durant l'estiu del coronavirus. Segons han explicat els portaveus dels tres grups, Marçal Curto (ERC), Pere Lluís Huguet (Cs) i Mario Garcia (PP), «el passat diumenge vam poder comprovar com alguns sectors  de les platges del nostre municipi,  sobrepassaven el límit establert, i no es va posar en marxa  cap mena de  protocol. Tot el contrari, seguia entrant gent a les platges fent-se impossible que es respectessin les distàncies personals obligatòries».  

Les tres formacions han presentat el tema a la darrera comissió de Serveis Generals, assegurant que «vam preguntar sobre aquesta qüestió als regidors de l'equip de govern i, sorprenentment, les regidories competents en la matèria, seguretat ciutadana, platges i contractació  es passaven la pilota, l'una a l'altra, davant les preguntes formulades per l'oposició». La conclusió dels tres líder de l'oposició salouenca ha sigut que «l'alcalde s'ha gastat quasi 180.000 euros en el contracte d'aforament de platges, únicament per  fer-se propaganda, perquè els fets de diumenge evidencien que no tenen cap mena de protocol establert per preservar la salut pública». 

Un contracte «irregular»

A les darreries del mes de maig, l'equip de govern de Salou anunciava una mesura per poder controlar l'accés a les platges: la instal·lació d'una vintena de  sensors, semàfors, per regular  l'aforament de les platges en temps real. L'oposició a Pere Granados va centrar el seu interès en aquesta adjudicació i, la setmana passada, es coneixia que havien decidit portar l'expedient a l'Oficina de Supervisió i Regulació de la Contractació del ministeri d'Hisenda, l'organisme encarregat de vetllar de les bones pràctiques contractuals del servei públic. 

Ciutadans, PP i ERC feien aquest pas endavant després d'haver advertit que, segons la seva versió, «l'equip de govern, primer, hauria presentat a premsa, acompanyats per l'empresa que duria a terme l'encàrrec, la proposta dels sensors i després hauria començat l'expedient de contractació. Els hi vam donar l'oportunitat de  declarar la nul·litat  del procediment i tornar-ho a fer, i no ho van fer».