Fernando Simón en una roda de premsa amb camisa blanca i escrivint amb un bolígraf

L'oposició nega el títol de Fill Predilecte de Saragossa a Fernando Simón

La decisió es farà oficial aquest divendres

Fernando Simón s'ha vist envoltat per una gran polèmica que ha sorgit ni més ni menys que a Saragossa, a la seva ciutat natal, on ha estat enormement rebutjada la seva designació per a la medalla d'or de la ciutat el títol de Fill Predilecte.

Podem i Esquerra Unida van proposar la iniciativa que ha estat rebutjada, per majoria absoluta, per la seva ciutat natal que ha decidit negar-li ambdues distincions. Un cop dur pel director del centre de coordinació d'emergències sanitàries que va néixer fa 57 anys a Saragossa i va cursar-hi la llicenciatura de Medicina.

El passat mes de maig, la majoria del ple va rebutjar la petició de Podem de concedir-li la medalla d'or de la ciutat per ser un símbol universal. En aquell mes, Espanya encara s'estava recuperant de la tragèdia de contagis i defuncions que havia causat el coronavirus. A més, cal recordar que el govern de l'ajuntament recau sobre l'alcalde, Jorge Azcón, del PP.

Propostes tombades per l'oposició

Saragossa en Comí (Esquerra Unida) ha proposat a Simón com a Fill Predilecte de la Ciutat, una petició que ha estat novament tombada per l'oposició de PP, Ciutadans i VOX. L'expedient encara s'està tramitant però aquest divendres serà rebutjada de forma oficial.

El metge de Saragossa s'ha convertit en un dels principals focus de l'oposició per assenyalar els culpables de la crisi sanitària que ha causat la pandèmia a Espanya i és per això que les delegacions d'aquests partits a la ciutat han tombat les peticions per tal de mostrar el seu rebuig. De fet, el mateix alcalde manifestava que era inadmissible distingir a algú que «no reuneix els requisits i mèrits professionals precisos per rebre aquesta distinció».

D'altra banda VOX ho ha qualificat d'un insult per Saragossa. Així doncs, el PP ha convidat a Saragossa en Comú a proposar un altre nom que generi més consens. D'aquesta manera, queda clar que Fernando Simón veurà aquest divendres com la seva ciutat natal li dona un 'no' per segona vegada.

Ara per ara, els noms confirmats per rebre el títol de fills predilectes de la ciutat són les víctimes de la Covi, proposades pel PP, la Policia Local, proposada pel PSOE, els detallistes dels mercats de la ciutat, per C's, el cantautor Joaquín Carbonell, per Podemos, i el religiós Miguel Olaortúa a títol pòstum, demanant per VOX