Orange anuncia centenars d'acomiadaments a tot l'estat

L'empresa anuncia que acomiadarà 485 treballadors, el 15% de la plantilla d'una de les empreses que té a l'Estat

Orange anuncia que acomiadarà «com a màxim» 485 treballadors d'un dels grups que gestiona a l'Estat, segons informa la multinacional de telecomunicacions francesa. La direcció ha comunicat als sindicats aquest divendres que iniciarà un procediment d'acomiadament col·lectiu. 

L'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) afectarà el 6% de la plantilla d'Orange a Espanya, formada per 7.700 persones. Es focalitzarà en una de les societats del grup, Orange Espagne, que té 3.200 treballadors i que pot perdre el 15% de la plantilla. 

L'ERO pot estendre's fins a una vintena de ciutats

L'ERO pot estendre's a una vintena de ciutats on està implantada la societat. A Barcelona, la filial té 235 empleats repartits als centres del carrer Garcilaso, a la Zona Franca i al Polígon La Pedrosa, segons la UGT.

Orange Espange és l'operadora que s'encarrega del disseny, desplegament i manteniment de la xarxa i del màrqueting i defunció dels productes del gegant francès de telecomunicacions. A més, també s'ocupen de controlar la xarxa de venda a particulars i la comercialització dels productes per empreses i per administracions. Fonts d'Orange han confirmat a l'ACN que l'ERO no afectarà els treballadors «de primera línia» que treballen les botigues i o als 'call center'.

Els treballadors d'Orange  no van deixar de treballar durant la pandèmia

Segons informa UGT, l'empresa de telecomunicacions justifica l'ERO per raons organitzatives, tècniques i productives i no per problemes econòmics derivats de la crisi de la covid-19. Tot i això, la companyia ha tingut mals resultats després de perdre un 7,4% d'ingressos en el primer trimestre de l'any, fins als 1.188 milions d'euros. 

Els treballadors d'Orange es van considerar treballadors essencials i no van deixar de fer feina en tota la pandèmia.

En un comunicat, l'empresa argumenta que el sector de les telecomunicacions «fa anys que encadena pèrdues d'ingressos a conseqüència de la hiperconnectivitat del mercat i la multiplicitat d'actors de baix cost». Orange afegeix que «per garantir la competitivitat de la companyia, resulta imprescindible adaptar l'operació a aquests canvis estructurals» en un context de transició tecnològica.

La taula de negociació entre l'empresa i els treballadors es constituirà el 31 de maig a Madrid.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari