El sector on acaben de relaxar algunes restriccions: «No ens serveix per a res»

Les sales de concerts avisen que sense mesures «afegides» al 70% d'aforament es queden «exactament igual»

L'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) adverteix que l'ampliació d'aforaments als espais culturals anunciada pel Govern a partir del 24 de maig «no els serveix de res». Segons ha dit a l'ACN la gerent, Carmen Zapata, si això no s'acompanya d'altres mesures, com l'absència de distància social, les sales es quedaran «absolutament igual», perquè la majoria, però sobretot les més grans, no podran arribar a aquests percentatges mentre el públic hagi de seure en cadires. 

Sales com l'Apolo, amb 1.300 persones d'aforament només pot arribar a posar 300 cadires, diu com a exemple. Zapata demana que s'avanci en la validació dels autotestos i el certificat de vacunació perquè aquesta obertura els pugui beneficiar de forma efectiva.

Creuen que la solució implica posar fi a la distància social

Des de les sales de concerts segueixen insistint que la solució passa per acabar amb la distància social, especialment després de les proves pilot de l'Apolo, el Palau Sant Jordi i Obrim Girona. «Òbviament, per la mascareta queda temps, però que puguis entrar a un espectacle i estar dret, separant les zones de beguda de les altres», demana la gerent de l'ASACC.

Zapata diu que esperen a veure «la lletra petita» de l'anunci del Govern, però mentrestant apunta que per a les sales, que sigui el 50%, el 70% o el 100% de l'aforament «no serveix de res» si s'han de «guardar distàncies». És a dir, si cal posar cadires en espais l'aforament dels quals no estava pensat per fer-ho i per tant queden lluny d'assolir aquests percentatges amb el públic assegut.

Un altra «mesura afegida» que reclamen des de les sales és que s'autoritzi l'obertura del servei de bar.

Canvis en l'horari de la restauració i en els aforaments de comerç, universitat i cultura

D'altra banda, avui s'ha fet públic que, a partir del 24 de maig, la restauració podrà obrir des de les 6 hores. Ho ha explicat Alba Vergés, la consellera de Salut, que també ha apuntat que els bars i restaurants podran obrir a partir d'aquest moment des de les 6.00 hores.

A més, s'inclouen nous canvis en els aforaments en el món del comerç i la universitat, que s'ampliaran del 30 al 50%, i també en el el sector de la cultura, on passaran del 50 al 70%. En relació amb el nombre màxim de persones, en actes culturals el topall passa de 500 a 1.000 en interiors i de 1.000 a 3.000 en exteriors o en recintes amb ventilació forçada. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari