Continua la desescalada: El Govern aixeca restriccions en dos nous sectors clau

L'ampliació d'aforaments en la cultura i el comerç entrarà en vigor el pròxim 24 de maig

El Procicat ha aprovat aquest divendres noves flexibilitzacions en diversos sectors a partir del pròxim 24 de maig. A banda de l'ampliació en els horaris de bars i restaurants, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha comunicat aquest migdia una ampliació en els aforaments en el món del comerç i la universitat —que passen del 30 al 50%— i en el sector de la cultura —que passa del 50 al 70%. Així mateix, el Procicat també ha incrementat el nombre màxim de persones en la cultura, els actes religiosos i l'esport.

Així, en els actes culturals el topall passa de 500 a 1.000 en interiors i de 1.000 a 3.000 en exteriors o en recintes amb ventilació reforçada. Passa el mateix en actes religiosos i en el sector de l'esport, que tot i que mantindran el 50% de l'aforament, incrementaran el límit màxim de persones en la mateixa línia que la cultura. El que no s'ha modificat són els horaris vigents d'obertura de totes aquestes activitats.

Una altra de les mesures és la represa dels congressos i convencions sense necessitat d'una autorització expressa un a un per part del Procicat. Alhora, també s'ampliaran de 6 a 10 els assistents a activitats d'educació no reglada.

Vergés assegura que la pandèmia «està controlada» a Catalunya

Sobre la flexibilització en diversos sectors, la consellera de Salut, Alba Vergés, ho ha justificat perquè «la situació està controlada», alhora que ha considerat que és «improbable» que es produeixi un rebrot. En aquest sentit, Vergés ha dit que l'intens procés de vacunació, amb 400.000 punxades a la setmana, fa complicat que la situació epidemiològica empitjori.

No obstant això, la consellera de Salut ha evitat entrar en el debat sobre la flexibilització sobre l'ús de la mascareta. Vergés ha assenyalat que «fins que la pandèmia no hagi acabat a nivell mundial, sempre hi pot haver una variable que pugui impactar al nostre país».


Comentaris

envia el comentari