Pla general del Mobile World Congress 2019 amb centenars de persones mirant els stands

Segueix la sagnia de baixes al Mobile: Dues noves companyies confirmen que no vindran

Lenova i Qualcomm tampoc participaran al MWC de manera presencial i se sumen a Facebook, LG, Ericsson, Nokia o Samsung, entre altres

El fabricant de dispositius mòbils Lenovo i la companyia especialitzada en la producció de xips Qualcomm tampoc participaran de forma presencial al Mobile World Congress (MWC). Segons han confirmat a l'ACN fonts de la GSMA, les dues companyies han decidit no assistir físicament al congrés —previst entre el 28 de juny i l'1 de juliol— davant la situació actual de la crisi de la Covid-19. No obstant això, ambdues empreses participaran en el congrés de forma virtual. Les baixes de Qualcomm i Lenovo se sumen a la d'altres grups com Nokia o Ericsson, que ja van anunciar que no participarien en la trobada el març passat. Durant les següents setmanes, noms com Cisco, Facebook, LG o recentment Samsung s'hi ha anat sumant.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Precisament, aquesta mateixa setmana, la companyia sud-coreana anunciava que que no participarà de forma presencial al MWC per la crisi de la Covid-19. En un comunicat enviat aquest dimarts, Samsung assenyalava que veu «prioritària» la salut i la seguretat dels seus treballadors i clients, informant que la seva presència es limitarà a actes 'online'. Malgrat tot, assegurava que seguirà col·laborant amb la GSMA i altres socis per «continuar desenvolupant noves experiències mòbils».

Vueling i Iberia acorden amb la GSMA oferir descomptes als assistents al MWC

D'altra banda, Vueling i Iberia han arribat a un acord amb la GSMA per ser les companyies aèries associades al MWC. Les aerolínies oferiran descomptes d'un 10% per als assistents que viatgin en classe 'Turista' entre el 21 de juny i el 8 de juliol. Per als que volin en 'Turista Premium' o 'Business' d'Iberia, les companyies oferiran rebaixes de fins al 15% en els preus. Actualment, Iberia ofereix una mitjana de set vols diaris per sentit entre Madrid i Barcelona.

«Fa molts anys participant en aquesta gran cita tecnològica, que aquest any cobra més importància perquè, en part, contribuirà a la renovació del sector de fires i congressos», ha assegurat el director de vendes d'Espanya, Portugal i el nord d'Àfrica d'Iberia, Guillermo González Vallina. Per la seva part, des de Vueling, la directora de comunicació i relacions institucionals, Ana Fernández, ha assenyalat que «és un orgull col·laborar amb l'organització d'un dels esdeveniments tecnològics més importants a escala mundial».