Gerard Piqué amb la selecció espanyola

Polèmica pancarta de Gerard Piqué a Madrid

Es tracta de la pancarta que promociona el campionat de la Copa Davis de tenis

Això de penjar cartells gegants amb un missatge provocador s'ha convertit en una moda. El primer va ser Joan Laporta, el candidat a les eleccions del Barça que va aparèixer en la façana d'un edifici enfront del Bernabéu amb el missatge: «Ganes de tornar a veure-us». Després va ser Sergio Ramos, amb un «Ganes de què em torneu a veure», en català, en un edifici de Barcelona. I l'últim ha estat Gerard Piqué, que com no podia ser menys, ha aixecat polèmica amb un missatge controvertit.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El central del Barcelona i rivalíssim del madridisme s'ha caracteritzat per no defugir mai la polèmica i ficar-se en tots els merders. També en política, on en diverses ocasions ha mostrat obertament la seva opinió. Com a directiu de la nova Copa Davis, el català ha volgut promocionar la competició amb una pancarta de 500 metres en la Gran Via de Madrid. En ella es pot llegir: «A Madrid som de dreta, i de revés. Torna la Copa Davis».

Es tracta de l'inici de la campanya per a promocionar la Copa Davis 2021, la competició de tennis que encapçala Gerard Piqué des de fa dos anys. Es calcula que cada dia passen 75.000 vehicles i 40.000 persones per la Gran Via, on a partir d'avui penjarà aquesta enorme pancarta amb un clar rerefons polític. 

La pancarta juga amb el doble sentit de «dreta», que fa referència al cop en tennis però també al resultat de les recents eleccions en la Comunitat de Madrid. Està previst que el cartell pengi de l'edifici de la Gran Via durant 15 dies, fins al 31 de maig. Els madrilenys hauran d'acostumar-se així al missatge de Piqué, que ja ha generat les primeres reaccions i una gran polèmica.

La Copa Davis es va suspendre l'any passat per la pandèmia de el coronavirus, però enguany vol tornar i per tot el gran. La competició se celebrarà des del 25 de novembre fins al 5 de desembre, encara que aquesta vegada Madrid no serà l'única seu. A més del recinte Madrid Arena, l'Olympia-Trobi de Innsbruck (Àustria) i el Pala Alpitour Arena de Torí (Itàlia) també acolliran partits d'aquesta competició de tennis.

Gerard Piqué està al comandament de Kosmos Tennis, la companyia impulsada per ell mateix per a organitzar i gestionar la Copa Davis. En aquesta ocasió, el futbolista ha volgut seguir els passos del qual ara és el seu president, Joan Laporta. En plena campanya electoral per la presidència del Barça, va sorprendre a tots amb una pancarta gegant prop del Bernabeu. 

Piqué ha volgut buscar el mateix efecte sorpresa, amb un punt de polèmica, per a centrar l'atenció en la seva competició. En la Copa Davis 2021, Espanya buscarà revalidar l'Ensaladera de plata que va aconseguir amb l'equip dirigit per Sergi Bruguera en l'última edició, celebrada en la Caixa Màgica de Madrid, en 2019. En la competició d'enguany participaran 18 seleccions del món en sis grups de tres. Pròximament s'anunciarà el calendari dels enfrontaments i es posaran en venda les entrades.

Reaccions a la pancarta

Gerard Piqué fa referència implícita en la pancarta a la victòria irresistible del PP d'Isabel Díaz Ayuso en les eleccions madrilenyes del passat 4 de maig. Piqué s'ha mostrat en diverses ocasions pròxim a les posicions de l'independentisme català i, per tant, allunyat de l'espai de la dreta. Més encara de la dreta madrilenya. El seu missatge polític no ha deixat indiferent a ningú.

Les xarxes socials s'han omplert ràpidament de missatges com «hauria d'estar fora del món del tenis ja, impresentable» o «promocionar alguna cosa insultant a la meitat dels madrilenys no em sembla una idea brillant, sobretot perquè mai ho faria a Barcelona». Un altre usuari diu que «no suporto la hipocresia i d'això aquest 'bocachancla' sap molt».

Encara que també hi ha qui s'ho ha pres amb broma: «Està promocionant la Copa Davis d'una manera original. No tinguem la pell tan fina. Ironia espanyola de tota la vida, que fins a Piqué la té. De moment tots parlant d'això, el primer objectiu complert».