Ordenen l'entrada a presó de Millet, Montull i Osàcar

L'Audiència de Barcelona ho ha comunicat aquest dimarts

L'Audiència de Barcelona ha dictat una interlocutòria d'execució de la sentència del cas Palau i ordena que Fèlix Millet, Jordi Montull i Daniel Osàcar  ingressin a presó abans del 25 de juny. Pel que fa a Gemma Montull, dona set dies a partir del moment que s'aixequi la suspensió dels terminis processals perquè la seva defensa presenti un escrit amb les seves peticions respecte al compliment de les seves tres penes de presó, on haurà d'incloure la forma de pagament de les responsabilitats civils a les quals ha estat condemnada.

Montull  va ser condemnada a tres penes que sumen més de 4 anys, però cap d'elles supera els dos anys per separat. L'Audiència ordena la conversió dels embargaments preventius dels béns de CDC en embargaments executius.

La tercera estada a presó de Millet i Montull

Els dos exmàxims dirigents del Palau de la Música Fèlix Millet, de 84 anys, i Jordi Montull, de 77, hauran d'ingressar a presó arran de la sentència del Tribunal Suprem que els condemna a més de nou i set anys de presó respectivament. Tot i que el 2018 van estar-hi unes setmanes per la condemna de l'Audiència de Barcelona, ara hauran de tornar a passar pel mòdul d'ingressos, i se'ls haurà de classificar tenint en compte les circumstàncies actuals.

El delicat estat de salut de tots dos probablement farà que vagin a mòduls de respecte o fins i tot a la  infermeria o l'hospital penitenciari de Terrassa, on ja van estar el 2018. El 2010 també van passar uns dies a presó preventiva pel cas de l'hotel del Palau. També hi haurà d'ingressar l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar, de 85 anys.

El passat dijous es va conèixer la sentència, i aquest dimarts, l'execució de la sentència, però fins que no els sigui notificada formalment no tenen l'obligació d'ingressar a presó. Després tindran fins el 25 de juny de marge, per fer-ho voluntàriament, i podran triar el centre que prefereixin. Arran de l'emergència de la covid-19 passaran 14 dies de quarantena a l'àrea d'ingressos. Els serveis de tractament tenen dos mesos per decidir quin grau penitenciari se'ls aplica, decisió que ells i la fiscalia podran recórrer judicialment.