Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Dos bancs, obligats a tornar 300.000 euros a onze famílies catalanes

Considera que el Banc Sabadell i el BBVA coneixien que els ingressos dels afectats eren per comprar els habitatges unifamiliars

Imatge d'Almacelles
Imatge d'Almacelles | LleidaDiari.cat

El Tribunal Suprem ha condemnat el Banc Sabadell i el BBVA a tornar els diners a onze persones que van pagar a través d'aquestes entitats 304.242,12 euros entre el 2005 i el 2006 per a una promoció de cases a Almacelles, a la comarca del Segrià, que finalment no es van fer. La promotora va fer un concurs voluntari de creditors el 30 de juliol de 2008. El Suprem ha acceptat el recurs presentat pels onze afectats, representats per l'advocat Enric Rubio, després que el jutjat de primera instància 4 de Lleida desestimés la demanda dels afectats i l'Audiència l'acceptés només en part. Tal com ha explicat Rubio, els responsables són les entitats en què els afectats van ingressar els diners, ja que no van exigir a la promotora-constructora un aval o una assegurança que garantís el retorn dels diners en cas de no poder lliurar-se les cases, pel motiu que fos.

[predef]lleida-whatsapp-198[/predef]

El Suprem conclou que ha quedat demostrat que les entitats coneixien o havien de conèixer que en el compte del promotor s'estaven fent ingressos dels afectats per comprar les cases, ja que era el mateix en què es pagava el préstec hipotecari concedit per pagar la promoció d'habitatges.

En la sentència del 29 de novembre de 2019, el Suprem condemna al Banc Sabadell a tornar a les famílies afectades 152.698,12 euros i al BBVA 151.544 euros, el total dels 304.242,12 que els afectats van avançar per la compra de les cases.

Habitatges Roure-Arnó S. L. va iniciar l'any 2005 una promoció d'habitatges unifamiliars a Almacelles, finançada per Caixa d'Estalvis del Penedès (després Banc Sabadell), que va concedir un préstec hipotecari en un compte on es van anar ingressant pagaments dels compradors de les cases. Les famílies afectades també van fer pagaments al compte que la promotora tenia a Caixa Catalunya (ara BBVA) entre el 2005 i el 2006 i van signar els contractes de compra-venda. En ells hi figurava que les obres acabarien el 30 de maig de 2007, però les cases mai es van acabar de construir i no es van tornar els diners als afectats.

També et pot interessar...