El doctor Oriol Mitjà durant la presentació de l'Observatori Epidemiològic a la seu d'Eurecat el 16 de juliol del 2020

Oriol Mitjà carrega de nou contra Pere Aragonès: «És un exemple de desídia»

L'investigador català també s'ha mostrat crític contra el Departament de Salut i la consellera Alba Vergés

L'investigador Oriol Mitjà ha tornat a carregar contra Pere Aragonès, dues setmanes després de definir com a «egoista» l'actuació del vicepresident del Govern durant la pandèmia de coronavirus. Ho ha fet aquest dimecres al programa 'APM?', de TV3, durant una entrevista amb Joel Díaz, en què també s'ha mostrat crític amb el Govern i el Departament de Salut. En aquest sentit, Mitjà ha assenyalat que Aragonès és un «exemple de desídia».

L'infectòleg català també ha criticat la consellera de Salut, Alba Vergés, afirmant que «s'envolta dels epidemiòlegs que pensen igual que ella. Aleshores segur que li donen la raó». Sobre el vicepresident, ha dit que «per davant va que tot està molt bé i amb molt bones paraules, i per darrere acaba aturant les decisions». Mitjà ha carregat contra les contradiccions del Govern de la Generalitat, explicant que «jo els intentava convèncer amb arguments científics. Sortia la Vergés que deia que no, la Budó que deia que sí, i l'Aragonès que tancava la conversa».

En aquest sentit, ha manifestat que la decisió final estava en mans de Pere Aragonès perquè «el departament de Salut és d'ERC», recordant que ell havia criticat Quim Torra per no haver «donat un cop de puny sobre la taula».

Mitjà assegura que no anirà a les llistes de JxCat amb Laura Borràs

Durant l'entrevista al programa 'APM?', Oriol Mitjà s'ha referit a la defensa que va fer sobre la gestió d'Isabel Díaz Ayuso a Madrid. Ho ha fet amb ironia, assegurant que «Ho retiro, mira, Madrid ho ha fet fatal, allò dels tests d'antígens no ha funcionat. No poseu els tests a les farmàcies i així anirem molt bé».

Sobre un possible salt a la política, l'investigador català ho ha descartat, afirmant alhora que «no és veritat» que tingui agenda política, com alguns l'han acusat. Així mateix, ha assegurat que no anirà a les llistes de JxCat amb Laura Borràs perquè «sóc d'esquerres».