Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Quim Torra, president de la Generalitat, en una reunió del Consell Executiu.

Burles a les xarxes per l'últim que ha fet Torra amb la pancarta que el va inhabilitar

L'expresident buscava dotar de simbolisme la lona

Quim Torra, president de la Generalitat, en una reunió del Consell Executiu.
Torra va fer entrega de la pancarta aquest dimecres. | ACN

L'expresident de la GeneralitatQuim Torra ha entregat aquest dimecres, 2 de desembre, al Museu d’Història de Catalunya la pancarta que va provocar la seva inhabilitació com cap de l'executiu. El gest de l'expresident és tota una voluntat d'invocar al simbolisme de la pancarta, la no-retirada de la qual li va costar la inhabilitació. Amb la donació al Museu d’Història de Catalunya, Torra vol convertir-la en un emblema del qual molts usuaris han fet mofa i fins i tot s'han queixat a les xarxes socials.

«D’aquí a uns anys els ciutadans de la república catalana se’n faran creus que l’any 2020 un president escollit democràticament que representava tot el poble de Catalunya fos inhabilitat per l’estat espanyol», ha dit sobre la donació que ha fet al Museu d’Història de Catalunya. «Serà un bon exemple del que ha significat aquesta lluita per les llibertats», ha apuntat.

Aprofita per carregar contra el govern espanyol i justifica el fet de no treure la pancarta

L’expresident ha assegurat que la «tornaria a penjar» i en canviaria el missatge perquè «ara hi ha més de 2.850 persones represaliades pels governs espanyols». «Els governs espanyols, tant els de dretes com els d’esquerres, continuen represaliant a tots aquells que de manera democràtica i pacífica han optat per la independència de Catalunya», ha dit.

Torra ha insistit que com a president el seu deure era «deixar ben clar que el govern de Catalunya estava al costat del que la ciutadania havia expressat», en referència a l’1-O. Torra ha justificat que la pancarta va estar desplegada al balcó del Palau de la Generalitat perquè «complia el mandat» del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de les Nacions Unides, que «exigia fer publicitat de la situació d’absoluta injustícia dels presos i exiliats».