Imatge d'una taula parada per fer un àpat durant les festes de Nadal

Les recomanacions del Govern de cara a les trobades de Nadal

Es recomana limitar interaccions socials la setmana prèvia i prioritzar les reunions a l'aire lliure

El Procicat ha aprovat aquest dimecres el pla de Nadal del Govern, que inclou l'ampliació del toc de queda la nit de Nadal, Cap d'Any i Reis, així com la limitació a un màxim de deu persones les trobades familiars —incloent-hi els infants— durant les festes. Així mateix, el document aconsella que en les reunions no coincideixin més de dues bombolles de convivència, així com que cada bombolla només entri en contacte amb dues bombolles més durant el Nadal.

Així mateix, el pla de Nadal del Govern inclou diversos consells de seguretat de cara a minimitzar el risc de contagis durant les trobades o reunions, així com pels àpats familiars. El document també recomana preparar les trobades amb temps i limitar les interaccions fora de la bombolla de convivència els set dies previs, especialment si es preveu coincidir amb persones de grups de risc o vulnerables, com persones grans o amb malalties cròniques.

Els consells del Procicat

El pla de Nadal del Govern que aquest dimecres ha aprovat el Procicat aconsella que, sempre que sigui possible, les trobades familiars durant les dates nadalenques es realitzin a l'aire lliure, mentre que si es fan en espais tancats, hi hagi una bona ventilació durant i després de la reunió. Així mateix, prohibeix fumar a menys de dos metres de qualsevol persona que no formi part de la bombolla de convivència.

Durant les trobades i àpats es recomana que es faci ús de la mascareta sempre que s'estigui consumint, alhora que es demana mantenir les pautes d'higiene de mans. El Procicat també recomana que es facin torns per aixecar-se de la taula, evitant acumular-se diverses persones a la cuina o altres espais petits tancats. Durant les trobades es recomana mantenir un volum de veu baix, evitant cridar, així com garantir la distància a taula entre persones i evitar contacte físic estret. Així mateix cal evitar compartir estris, com gots, coberts i tovallons.

Per acabar, el document demana extremar la higiene en l'ús dels lavabos, garantint que aquests espais estiguin ventilats, i una limitació en la durada de les trobades.