Havia estat una de les cares visibles contra el coronavirus, si bé és cert que, setmanes enrere, va desaparèixer del focus mediàtic per centrar-se en un estudi que ha acabat demostrant que la hidroxicloroquina no serveix per prevenir el coronavirus. Es tracta d'Oriol Mitjà, l'epidemiòleg català que aquest diumenge va esclatar contra els milers de crítiques que ha rebut i va defensar la seva professionalitat a Twitter.
Oriol Mitjà respon de forma molt contundent
«M'apedreguen, els que abans m'enaltien. No incomoda que denunciï la realitat de nens pobres a l'Àfrica, però sí la realitat de la gestió de la pandèmia. Ells tenen els megàfons i la mala llet. Jo l'entrega i l'evidència científica. Que cadascú jutgi», va iniciar el seu atac Oriol Mitjà, que va prosseguir fent un repàs a l'hemeroteca i a declaracions seves, prèvies a l'estat d'alarma, on ja advertia dels perills del coronavirus.
És llavors quan Mitjà acaba amb un contundent atac: «Em critiquen perquè tinc una opinió discrepant a la dels líders que ells defensen. Però si els líders m’haguessin fet cas potser (només potser) s’haurien salvat vides». «El temps ho posa tot al seu lloc i jo resistiré la prova de l'hemeroteca», assegurava Mitjà, que reblava que «el culpable no és qui avisa dels riscos, sinó qui no els afronta o no és prou prudent». «Reconeguin que he treballat dur i redirigeixin els seus atacs a un altre. Ara, seguiré fent recerca per buscar medicaments contra el Covid-19 per salvar vides en la propera onada, llevat que prefereixin seguir atacant-me», acabava.
La hidroxicloroquina no serveix per prevenir la covid-19: la conclusió de l'estudi d'Oriol Mitjà
Mitjà presentava fa uns dies el resultat del seu estudi científic: la hidroxicloroquina no serveix per prevenir la covid-19, segons un article de la revista 'Science' que cita Oriol Mitjà. La recerca no veu cap diferència significativa en les persones exposades al virus que van prendre el tractament a l'hora de desenvolupar o no la covid-19.
En aquest estudi van participar més de 2.300 persones. A través de Twitter, Mitjà ha explicat que donades les «vastes implicacions globals», s'han compartit els resultats de la investigació amb les agències reguladores mentre la revista 'Science' en fa l'avaluació externa. «No podem aportar més dades fins a tenir la seva aprovació», ha afegit.