Oriol Pujol ingressa a presó pel cas ITV

El fill de l'expresident Jordi Pujol no ha presentat cap recurs contra la condemna de dos anys i mig de presó per diversos delictes

Oriol Pujol ja ha ingressat a presó. El fill de Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, ha entrat al centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires al Baix Llobregat, a les 16.00 hores d’aquest dijous 17 de gener.

L’Audiència de Barcelona ha decretat el seu ingrés a presó  després que passés el termini, avui a les 15.00 hores, per presentar un recurs contra la condemna de dos anys i mig que va sentenciar la magistrada del cas ITV.  

  • Més notícies relacionades: Oriol Pujol haurà d'ingressar a presó pel cas ITV.

Oriol Pujol accepta els dos anys i mig de presó

En aquest sentit, segons han informat des de Serveis Penitenciaris, Oriol Pujol ha entrat voluntàriament a la presó de Brians, accedint-hi a peu i amb la seva documentació i l’ordre judicial a la mà. Un cop dins del centre, el fill de l’expresident de la Generalitat ha estat conduït fins al mòdul d’ingressos on es duen a terme tots els tràmits pertinents i se li retiren totes les pertinences.

El fill de Jordi Pujol complirà una condemna de dos anys i mig | Cedida

Oriol Pujol és el primer membre de la família Pujol condemnat. La setmana passada, la magistrada del cas ITV, de l’Audiència Provincial de Barcelona va el va sentenciar a dos anys i mig de presó  pels delictes provats de tràfic d’influències, un continuat de suborn i un de falsedat en document mercantil, després de denegar la petició d’intercanviar la pena de presó per treballs comunitaris.

Oriol Pujol ha ingressat a la presó de Brians

Tanmateix, el fill de Jordi Pujol podria haver retardat el seu ingrés a presó si hagués presentat un recurs, però la seva defensa no ho ha fet i la resolució de la magistrada s’ha tornat completament ferma. Per tant, Oriol ha acceptat la seva condemna i ha ingressat voluntàriament a la presó de Brians aquest dijous.

Oriol Pujol ha estat condemnat pel cas ITV, acusat de cobrar comissions i fer servir la seva influència política, va ser diputat de CiU,  per afavorir diversos empresaris en l’ajornament del concurs per obtenir estacions d’ITV. Cinc mesos per tràfic d'influències, vuit per un delicte continuat de suborn i un any i cinc mesos per falsedat en document mercantil. A més d’unes multes de 55.000 i de 21.000 euros, juntament amb la suspensió d’ocupació de càrrecs públics.

  • Més notícies relacionades: L'ex de Jordi Pujol Jr. assegura que ho ha «perdut tot».