L’Orquestra de Filadèlfia cancel·la l’actuació de Plácido Domingo després de l’escàndol

El tenor lamenta haver «molestat» o «incomodat» algú en els darrers anys, tot i les seves «millors intencions»

Arran de les acusacions a Plácido Domingo per assetjament sexual, l'Orquestra de Filadèlfia ha cancel·lat la seva actuació
Arran de les acusacions a Plácido Domingo per assetjament sexual, l'Orquestra de Filadèlfia ha cancel·lat la seva actuació | EFE

L’acusació a Plácido Domingo per assetjament sexual a diverses dones ja li ha comportat conseqüències. L’escàndol protagonitzat pel tenor espanyol, de 78 anys, ha provocat que l'Orquestra de Filadèlfia (Pensilvània, Estats Units) hagi decidit cancel·lar la seva actuació durant el concert d’inauguració de la temporada, previst pel pròxim 18 de setembre.

Per la seva banda, des de l'Òpera de Los Angeles (Califòrnia, Estats Units) han anunciat que obriran una investigació per esclarir aquests fets: «L'Òpera de Los Angeles té fortes polítiques de recursos humans i procediments en vigor. D'acord amb aquestes polítiques, LA Opera contractarà assessorament extern per investigar les preocupants acusacions sobre Plácido Domingo».

Cancel·len un concert de Plácido Domingo

Així ho ha anunciat l’orquestra a les seves xarxes i, a més, han assegurat: «Estem compromesos en oferir un ambient segur, respectuós, col·laborador i apropiat per l’orquestra i els seus membres, així com pels artistes convidats, compositors i els nostres espectadors». D’aquesta manera han reaccionat després que sortís a la llum que nou dones han denunciat el tenor per assetjament sexual en diversos llocs com l’Òpera de Washington, la de Los Angeles i altres teatres.

Plácido Domingo és considerat un dels millors cantants d’òpera de tots els temps, a més és director de l’Òpera de Los Angeles des del 2003, ha guanyat diversos cops un Grammy i amb un historial de 150 papers i més de 4.000 actuacions. Tanmateix, diverses dones l’han denunciat a través ‘The Associated Press’ i altres professionals han explicat que l’havien vist amb un comportament sexual inadequat.

Plácido Domingo lamenta les acusacions

Davant d’aquestes acusacions, Plácido Domingo ha publicat un comunicat compartit també per ‘The Associated Press’: «Les acusacions d’aquestes persones no identificades que daten de fins fa 30 anys són profundament preocupants i, com es presenta, inexactes. Tot i això, és dolorós sentir que hagi pogut molestar algú o haver-lo incomodat, sense importar quant de temps hagi passat, tot i les meves millors intencions. Creia que totes les meves interaccions i relacions sempre eren benvingudes i consensuades».

El tenor continua: «Les persones que em coneixen o que han treballat amb mi saben que no sóc algú que intencionalment faria mal, ofendria o avergonyiria a ningú. Tanmateix, reconec que les regles i la normativa per les quals estem, i hem d’estar, mesurats avui són molt diferents de les del passat. Tinc la sort i el privilegi d’haver tingut una carrera de més de 50 anys en l’òpera i em mantindré en els més elevats estàndards».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari