Després de l'atac d'un babuí a dos aneguets a un zoo d'Àmsterdam la setmana passada, la naturalesa més salvatge ha tornat a fer acte de presència en una gran ciutat, de nou, amb un ànec com a víctima. Aquesta vegada els fets han tingut lloc en un zoo de San Diego, Califòrnia (Estats Units), on un ós polar s'ha menjat un ànec davant la gran mirada sorpresa dels turistes del recinte.
L'escena ha tingut lloc en una piscina d'aquest zoo, on un espectador ha filmat la salvatge escena. L'ocell va aterrar a la piscina on es trobava el mamífer. A continuació, l'animal va nedar sigil·losament sota l'aigua i va atrapar per sorpresa a l'ocell. El depredador va començar a jugar amb la presa abans d'engolir-la, mentre els turistes comentaven amb incredulitat i estupefacció els fets.
Els óssos polars, els carnívors més grans del planeta
Per saber una mica més sobre els óssos polars, destaquen les seves característiques fisonòmiques i personals. Tenen una personalitat solitària, exceptuant quan és l'època d'aparellament. El mamífer dóna a llum a les seves cries en un hàbitat terrestre, i posteriorment es manté la major part del seu temps en un hàbitataquàtic. Els óssos polars són els carnívors més grans del planeta juntament amb els óssos kodiak.
Els científics han identificat i caracteritzat 19 tipus d'óssos polars diferents. Molts d'aquests s'ubiquen en hàbitats molt freds, on és pràcticament impossible trobar assentaments humans. Hi ha una estimació on es concreta que al planeta no viuen més de 25.000 exemplars.
Escalfament global com a causa d'extinció
L'escalfament global suposa la causa de la seva extinció, ja que es tracta de la major amenaça per la supervivència dels óssos blancs. Aquests carnívors tenen capes de greix a sota de la seva pell per aïllar i poder mantenir la seva temperatura corporal. És per això que l'escalfament global els hi suposa un greu problema. Els óssos polars tenen molts més inconvenients a l'hora d'adaptar la pell davant un ascens de temperatura per sobre del normal.