Vaga de treballadors d'Inditex a Catalunya: les botigues que afecta

El sindicat denuncia que Inditex divideix els treballadors de logística en «primera i segona classe»

Dona mirant peces de roba en una botiga
Oysho Logística ha anunciat una vaga a Tordera per exigir igualtat de condicions | Unsplash

Els treballadors d'Oysho Logística a Tordera (Maresme) han anunciat una jornada de vaga per al pròxim dilluns, 22 de febrer, per exigir l'equiparació de condicions laborals amb la resta de centres de distribució del Grup Inditex. Comissions Obreres assegura que la plantilla de Tordera és la que té els sous més baixos i lamenta que porten un any negociant una millora del conveni amb la direcció, però fins ara no hi ha hagut entesa. El sindicat denuncia que Inditex divideix els treballadors de logística en «primera i segona classe», i acusa la direcció de no tenir «gens d'interés» en acostar posicions amb el comitè d'empresa. Segons CCOO, les propostes fetes per la direcció suposen una pèrdua econòmica per als treballadors.

CCOO destaca que l'any 2000 va començar una negociació col·lectiva a Inditex, i des d'aleshores s'han signat acords amb continguts i vigències molt diferents en funció de les marques. El sindicat reclama corregir aquestes diferències i exigeix que tots els centres logístics es regeixin per les mateixes condicions.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Oysho es considera «per sota» d’altres botigues d’Inditex

En un comunicat aquest dimarts, CC.OO. de Catalunya ha explicat que s'ha decidit convocar la vaga, registrada davant la Generalitat el divendres, al cap d'un any de reunions i davant «la impossibilitat» d'arribar a un acord en les negociacions del conveni col·lectiu d'Oysho Logística.

El sindicat ha donat suport a les reivindicacions perquè s'equipessin les condicions laborals de la plantilla amb les dels treballadors de la resta de plataformes logístiques del Grup Inditex, ja que «estan per sota».

També ha lamentat la «falta de voluntat negociadora» que ha demostrat la direcció de l'empresa durant el procés i assegura que no ha manifestat gens d'interès a acostar posicions ni a donar una resposta positiva a les propostes de la representació de la plantilla.

«CC.OO. Indústria continuarà reclamant i treballant per a aconseguir un acord marc que reguli les condicions laborals de totes les persones que treballen en les plataformes logístiques del Grup Inditex a Espanya», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari