Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Iglesias Discover

Pablo Iglesias, en territori hostil: «El saludo per no tirar-li una torreta al cap»

Manolo, exmilitar i veí de Pablo Iglesias, no entén que el cap de Podem visqui en un xalet mentre la classe treballadora no té diners per viure dignament

Pablo Iglesias ha tornat a trepitjar els barris que el van ajudar a arribar al poder, entre ells Vallecas. Però quan acaba un nou dia de campanya, torna al seu xalet de Galapagar, on conviu amb veïns poc afins a la seva ideologia. Aquest és el cas de Manolo, exmilitar de carrera, que no està content amb la presència d'Iglesias en el recinte. 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Pablo Iglesias viu en un xalet a Galapagar

Manolo explica que es creua cada matí amb Pablo Iglesias i que «el saludo per no tirar-li una torreta al cap», assegura. És un dels veïns de la urbanització de luxe en què viuen Pablo i la seva parella, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, des de 2018.

La seva casa de 268 metres quadrats en una parcel·la de 2.000 està custodiada per la policia, dos escortes i seguretat privada. Pablo Iglesias i Irene Montero han de conviure amb les males mirades dels veïns. Manolo considera que «és un vividor de la política» i que Pablo Iglesias no hauria de viure en una de les zones més exclusives de Madrid mentre defensa la classe treballadora.

En declaracions a Moncloa.com, Manolo explica que s'ha hagut de sacrificar molt per pagar l'elevada hipoteca abans de la jubilació. Manolo no s'esperava compartir veïnat amb Pablo Iglesias: «Qui m'havia de dir a mi que el 'perroflauta' vindria aquí», manifesta de manera despectiva.

«Passo per allà cada dia», explica el militar, «i em cabrejo per quant ha costat el palau dels marquesos». Segons la seva opinió, totes les persones tenen dret a prosperar a la vida, però veu malament que «un home que viu a Vallecas visqui en aquest xalet gràcies a la pel·lícula que s'ha muntat». Diu que ell viu a Galapagar «perquè he treballat fort, després d'estar hipotecat fins a les celles», i sent ràbia quan veu que el líder de Podem «s'ha muntat la seva casa en un moment».

Manolo carrega també contra els votants de Podem: «No entenc que una persona que les passi de tots colors voti un partit que el cap de files viu en un xalet de 600.000 euros sent només un professor d'universitat». Diu que s'imagina Pablo amb el puny en alt des de la porta del seu xalet mentre els seus votants li aplaudeixen feliços sense arribar a final de mes. 

Els inconvenients de viure a prop de Pablo

La gent que viu a Galapagar té un cert nivell adquisitiu, però Manolo aclareix que a cap li ha tocat la loteria. «Aquest Iglesias, en què ha treballat?», pregunta, i el defineix com «el mascle alfa» de Podem per les relacions que se li atribueixen.

A més, es queixa de les mesures de seguretat que hi ha al voltant del xalet. La seva casa està al costat d'un camí de camp que serveix per passejar i anar amb bicicleta, i per arribar fins allà s'accedia pel carrer on hi ha el xalet d'Iglesias, però ara els veïns han de donar la volta.

Els veïns tampoc han estat al marge de les manifestacions diàries contra la parella. Manolo diu que se solen celebrar els diumenges, i que «som els veïns els que patim aquest tipus de perjudicis». No veu avantatges en ser veí de Pablo Iglesias i Irene Montero. O potser sí: Amb tanta seguretat, «el veí de davant va treure l'alarma, jo també la trauria».