Pablo Motos mandando un mensaje de ánimo a los espectadores por el Coronavirus. 'El Hormiguero' 23/3/2020

Pablo Motos confessa com va conèixer abans que ningú el perill del coronavirus

El presentador d'Antena 3 va ser un dels primers personatges televisius en alertar sobre el coronavirus i va rebre moltes crítiques per això

Pablo Motos va ser un dels primers rostres televisius a alertar sobre la gravetat del coronavirus i ara és un dels més crítics amb el governi els polítics en general per la seva incapacitat de posar-se d'acord per al bé general de tots els espanyols.

Recentment, al programa emès el passat 16 d'abril, el comunicador, en companyia de la col·laboradora Núria Roca, va fer un repàs sobre les informacions que es van anar succeint des que Motos va utilitzar la gran audiència d''El Hormiguero' per mostrar la seva preocupació pel coronavirus.

La periodista va mostrar diversos titulars de notícia que reflectien les crítiques que Pablo Motos va haver de patir per advertir que «el coronavirus no és una grip més».

Primera alerta

Per explicar aquesta història cal remuntar-se al 27 de febrer,  quan Pablo Motos, davant el nerviosisme que ja es vivia entre els ciutadans, li va demanar a la cap de ciència del programa, Almudena, que li transmetés informació relativa a la malaltia.

«Li vaig demanar que per favor em localitzés un científic que estigués prop del coronavirus i ho estigués estudiant per tranquil·litzar la gent. Necessitava saber-ho tot bé, amb coneixement de causa, què és, si és greu, si no és greu... no volia parlar per parlar», confessava Pablo Motos a la seva companya Núria Roca.

La cap de ciència es va posar mans a l'obra i va recopilar una informació molt rellevant, però alhora alarmant. «L'endemà em truca Almudena i em diu 'Pablo, has de veure això'» indicava Motos, qui per aquell moment va decidir compartir-ho.

Durant l'emissió del programa del 2 de març, que tenia com a convidat a José Ramón de la Morena, Pablo Motos va fer una reflexió sobre el coronavirus.

«És una malaltia nova, motiu pel qual hi ha un munt de coses que encara no se saben. Li pot anar bé la calor i pot ser que a la primavera es mori, però també es podria complicar i no és cap broma, no és una grip. No és una broma, és pitjor que una grip i hi ha gent que es mor. Cal dir la veritat. El pitjor escenari és que es converteixi en una pandèmia» assenyalava el comunicador en aquest programa.

Crítiques per alarmista

El temps li va acabar donant tota la raó al presentador, però en aquell moment va ser titllat d'alarmista i durament criticat per diversos col·lectius.

«En dir-ho en aquest programa que té tanta audiència, l'endemà em van dir que era un alarmista, que era de tot... Em van tractar una setmana després com si fos Antoñita La Fantàstica o un demagog boig.Em van posar a caldo» assenyalava el presentador d'Antena 3.

Pablo Motos tampoc va dubtar a assenyalar que fins i tot el convidat d'aquell programa es va burlar de la seva advertència: «Quan vaig comentar això al programa es va liar la que es va liar contra mi. José Ramón em va dir, en un bon to, doctor Motos i després van venir els insults amb el 'doctor Motos'».

Per concloure el debat, Pablo Motos ha justificat les seves crítiques al govern: «La pregunta que jo faig amb això, per això explico la història, és: Si un presentador normal de televisió pot fer aquesta pregunta el 27 de febrer, què no podria haver fet el govern? Hi havia dades d'Itàlia i de la Xina, que ens oblidem» concloïa el presentador.