URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Un malalt amb VIH es cura després de més de dos anys sense rebre medicació

No li han detectat el virus a la sang ni a la resta de teixits analitzats

Metge fent un test per detectar el VIH
Aquest nou mètode permetrà detectar la malaltia molt abans | Cedida

Un pacient de Londres s'ha convertit en la segona persona considerada com a curada del VIH, després que hagin passat 29 mesos d'ençà que va interrompre el tractament contra la malaltia. Segons un estudi de l'Institut d'Investigació de la Sida IrsiCaixa i l'Universal Medical Center d'Utrecht, el virus és indetectable a la seva sang, al líquid cerebral i espinal, al teixit intestinal i al semen.    

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Com l'altra persona curada va rebre un trasplantament de medul·la òssia per combatre el VIH. Passats uns mesos, abans de declarar-lo curat, els professionals mèdics van ficar-lo dins de la categoria de pacient amb «remissió a llarg termini». Ara, però, només s'ha detectat nivells de VIH molt baixos en teixits limfoides, els quals són material genètic defectuós que no es pot replicar i que per tant no és infecciós.  

Un tercer cas de reemissió a llarg termini

L'estudi, publicat 'The Lancet HIV', confirma que hi ha una tercera persona a Düsseldorf (Alemanya) que es pot considerar que té una reemissió a llarg termini de la malaltia, però que és aviat per dir que està curat. En tots tres casos, els pacients haurien rebut cèl·lules d'un donant resistent al virus. La conclusió és que a mesura que aquestes reemplacen les del receptor del trasplantament, disminueix la capacitat d'infecció del virus i aquest desapareix.  


Comentaris

envia el comentari