comandante francisco marín ejercito del aire

Paco, el pilot millor valorat de la 'Patrulla Àguila', mort en caure al mar

L'avió de l'Exèrcit de l'Aire que pilotava s'ha estavellat per causes que encara es desconeixen

Més de 700 km/h i maniobres d'infart. Era la vida de Paco, el pilot de l'Exèrcit mort aquest matí  de dilluns en estavellar-se el seu avió sobre La Manga del Mar Menor, a Múrcia. El comandant Francisco Marón pilotava l'avió C-101 de l'Exèrcit de l'Aire en un dels molts vols que sumava, tenint en compte que era un pilot experimentat i un dels professionals millor valorats de l'equip acrobàtic 'Patrulla Àguila'.

De fet, actualment Paco es dedicava majoritàriament a instruir els nous pilots de l'Exèrcit  a l'aeròdrom de San Javier, a Múrcia, donada la seva  gran preparació davant el comandament de les aeronaus. Aquesta vegada pilotava el 'Solo', l'avió número 5 de la patrulla amb la qual havia viatjat per tot el món regalant arriscades exhibicions al públic. 

Va demanar matrimoni a la seva dona des de l'aire

Era tal la dedicació i el lligam de Paco amb el pilotatge que comunicaria una de les decisions més boniques de la seva vida a la dona, també des de l'aire. En una de les exhibicions de la 'Patrulla Àguila', concretament fa tres anys a Santiago de la Ribera, el comandant dibuixaria una fletxa al cel dirigida a la dona, seguida de l'anell de compromís que li entregava només baixar  de l'avió.

Tornava a volar després de les vacances

Paco acabava de tornar de vacances i volia tornar a agafar rodatge, segons confirma 'La Información'. És per això que aquest dilluns realitzava sol un vol de pràctiques i d'adaptació a la feina. Però per causes encara desconegudes, a les 09,38 del matí ha caigut en picat al Mediterrani.

Tot i que en un primer moment semblava haver-hi la possibilitat que el comandant hagués saltat de la nau abans que s'estavellés,  les autoritats han confirmat la trista mort de Paco i la família rep a hores d'ara el condol de tot un país.