Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Álvaro de Marichalar es grava traient una estelada a Tossa

Álvaro de Marichalar marxa de Tossa de Mar sense l'estelada

L'aristòcrata pretenia endur-se «la bandera de la màfia del 3%» hissada en una roca de la Costa Brava
Álvaro de Marichalar es grava traient una estelada a Tossa
Álvaro de Marichalar es va gravar traient una estelada a Tossa de Mar   | Twitter (DeMarichalar)

 

L'aventura d'Álvaro de Marichalar per la Costa Brava retirant estelades no va tenir el final que esperava. La setmana passada tothom va fer-se eco d'unes imatges en les quals l'aristòcrata es mostrava traient una estelada que onejava en una illa rocosaVa assegurar als qui navegaven a prop i volien impedir-li que podia fer-ho per ser «descendent de Jaume I». Doncs finalment, la nedada i la feina no van servir-li de gaire i  l'estelada torna a onejar allà on era.

Marichalar no es va poder endur «la bandera de la màfia del 3%», tal com la definia, de l'encantador municipi de La Selva. Ho ha explicat a 'El Món' Joan Gonzàlez Nicolau, un veí de Tossa que es va enfrontar verbalment a Marichalar. «Vam anar a recollir un client i ens va dir que algú havia baixat d'un vaixell i havia tret l'estelada de l'illa», relata. «Quan vaig deixar el client vaig tornar cap allà i vaig trobar-lo amb l'estelada nedant d'esquena cap al seu vaixell», continua el testimoni.

La 'traïció' d'un membre de la tripulació de Marichalar

Després d'una estona de discussió, Joan va decidir avisar reforços perquè vinguessin des de la platja, en vista a què Marichalar no cedia amb tornar-li l'estelada. L'aristòcrata repetia que tenia tot el dret a treure la bandera, perquè és «descendent de Jaume I» i perquè  «no representa els autèntics catalans».

Finalment, no va poder endur-se l'estelada. «Vam recuperar-la perquè un membre de la seva tripulació ens la va donar», assegura Gonzàlez. Sembla que un dels treballadors de Marichalar va preferir acabar amb la disputa i deixar les coses a lloc, malgrat la insistència del 'capità'.

I no seria l'únic que s'oposaria a Marichalar, que  va enfrontar-se també a membres d'una embarcació que es trobava prop del lloc, que van recomanar-li «prendre menys droga». L'endemà de l'incident, diversos veïns de Tossa van tornar a hissar l'estelada a l'illa. I és que alguns usuaris ja havien publicat a Twitter que l'intent de l'aristòcrata no seria útil perquè tornarien a col·locar l'estelada les vegades que fes falta. 

També et pot interessar...