Álvaro de Marichalar s'emportaria a Puigdemont a fer la volta al món amb ell

L'aristòcrata ha decidit recrear la fita de Magallanes i Elcano amb motiu del 500 aniversari

Álvaro de Marichalar, germà gran de Jaume de Marichalar, ha decidit recrear la fita de Magallanes i Elcano  amb motiu del 500 aniversari, una aventura a la qual ha invitat a Carles Puigdemont, segons informa ‘El Español’, qui ha fet una entrevista a l’aventurer.

El 10 d’agost del 1519 Juan Sebastián Elcana i Fernando Magallanes van començar la seva expedició marítima, que amb la intenció de trobar una nova ruta comercial, va acabar sent la primera circumnavegació mundial amb bandera espanyola.  A diferència d’ells, Marichalar no comptarà amb una nombrosa tripulació ni un gran vaixell, sinó que ell mateix és el capità de Numancia, la seva moto d’aigua.

L’aristòcrata gaudirà de la solitud del mar, ja que segons ha expressat al mitjà esmentat «tinc una comunicació espiritual amb el Creador a través de la mar, que és la naturalesa manifestada de la forma més salvatge» una fita que ja ha començat i que seguirà el 20 de setembre seguint els passos de l'antiga expedició.

Invitaria a Puigdemont

Una de les preguntes que ‘El Español’ ha fet a Marichalar era si invitaria a Carles Pugidemont a fer la volta al món amb ell. Segons l’aventurer, Puigdemont «no aguantaria ni una milla amb mi, és un covard»,  però assegura que és «el nostre compatriota» i per tant «l’embarcaria al Numancia i li ensenyaria quatre nocions bàsiques  sobre què és viure de peu, ser lleial a Catalunya, a Espanya i a un mateix».

El gran dels germans Marichalar també ha volgut citar a Pío de Baroja:  «El nacionalisme es cura viatjant», una expressió que pronuncia abans d’acabar afirmant que li agrada parlar amb els seus amics nacionalistes, ja que «cinc minuts després, el seu discurs és vençut per la realitat» perquè segons l’aristòcrata als seus compatriotes «els hi han menjat el cap i se’ls ha d’ajudar».

L'expedició seguirà el 20 de setembre

El capità del Numancia va iniciar l'expedició el 10 d'agost amb la intenció de recrear completament  la fita històrica que seguirà el pròxim 20 de setembre. Moment en el qual abandoni Sanlúcar de Barrameda,  lloc on ha beneït les banderes que porta abord, entre elles, una senyera que segons ell serveix per: «Homenatjar i honrar la majoria de catalans que viuen sota la dictadura de la màfia separatista».

També et pot interessar...