Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Primer pla de Jaume Padrós del Col·legi de Metges de Barcelona

Padrós demana que els infectats no surtin de casa per anar a votar el 14-F

Assegura que és una mesura «inassumible»

Primer pla de Jaume Padrós del Col·legi de Metges de Barcelona
Padrós assegura que és una mesura «inadmissible»   | LleidaDiari.cat

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha fet una crida a tots els infectats de Covid i a les persones que estiguin en quarantena per ser contractes estrets d'un positiu amb relació a les eleccions catalanes del 14-F. Padrós, de manera directa, ha demanat que no surtin de casa per anar a votar presencialment. «Demanem a tots els ciutadans que es trobin en aquesta situació NO surtin del seu domicili», ha expressat el metge en un fil a Twitter.

«Crec que aquesta proposta del Govern de possibilitar el vot presencial, en franja horària, dels positius Covid19 i contactes estrets confinats vulnera les normes de seguretat, de salut pública i de protecció de la intimitat. És inassumible», ha indicat Padrós. D'altra banda ha afegit que «si realment es manté el 14-F com a data electoral cal estudiar i extremar totes les mesures alternatives al vot presencial dels afectats».

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Segons Padrós la prioritat actual per a les properes setmanes és «completar la vacunació de tots els professionals i treballadors sanitaris amb tasques assistencials». De fet, assegura que «encara n'hi ha molts, especialment en l'àmbit mutualístic i privat que esperen. Des de la Junta de govern ho vetllarem», assegura.

Argimon avisa que Catalunya es quedarà sense vacunes aquest dijous

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dimecres que Catalunya es quedarà imminentment sense vacunes. «Cada dia les dificultats són més grans. Aquesta setmana les vacunes de Moderna no han arribat, Pfizer n'ha enviat menys i d'Astrazeneca encara no en sabem res», ha dit. 

Argimon, que ha comentat que la situació és «com una muntanya russa», ha afegit també: «Hem distribuït 217.000 vacunes. 200.000 ja han estat administrades: 182.000, en primeres dosis i 18.000, en segones. En tenim 17.000 més que administrarem entre avui i demà». En aquesta línia, el secretari de Salut Pública ha criticat obertament el sistema d'arribada de vacunes: «AstraZeneca parla d'un retall del 60% de les vacunes que havia d'administrar a la UE. Entenem que és la UE qui ha de reclamar el compliment dels contractes». 

De fet, segons el cap del servei de microbiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Tomàs Pumarola, ara mateix el procés de vacunació està en un moment «crític», amb molts ciutadans entre la primera i la segona dosi. Si s'infectessin amb una nova variant, aquesta es podria fer resistent a la vacuna. Pumarola ha considerat que no s'ha de tenir «por» a les noves variants, però sí «respecte», per detectar-les aviat, saber com funcionen i atacar-les. Cal veure si les actuals vacunes funcionen amb aquestes variants.