Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'una carretera amb cotxes

El gran problema sobre les autopistes catalanes a partir del 2020

El pròxim dia 31 Catalunya viurà per primera vegada la fi d'un peatge

Imatge d'arxiu d'una carretera amb cotxes
El pròxim dia 31 Catalunya viurà per primera vegada la fi d'un peatge | Redacció

En pocs dies Catalunya viurà per primera vegada la fi d'un peatge, concretament el pròxim dia 31, serà l'últim dia que els vehicles que circulin pel tram de l'AP-7 entre Tarragona i Alacant hauran de pagar. Això suposarà un estalvi de 27 euros per cotxe.

En un any i mig, l'agost de 2021, venceran altres concessions que afecten molts kilòmetres del territori català com és la resta de l'AP-7 fins a França, l'AP-2 entre Saragossa i el Vendrell i també la C-32 al Maresme i la C-33 de Barcelona a Montmeló.

«Ni aquest ni cap estat es pot permetre el cost»

Però, una de les incògnites que es presenta és qui pagarà ara el manteniment d'aquestes vies?  Tal com avança 'CCMA', Salvador Alemany, qui ha estat al capdavant d'Abertis —principal concessionària de les autopistes—, ha assegurat que «ni aquest, ni cap estat es pot permetre el cost» i que «cal buscar la manera que el manteniment no hagi de competir amb espai pressupostari amb altres necessitats socials com les pensions».

De moment, el mateix govern espanyol no s'ha plantejat com es farà i és per aquest motiu que han traslladat la decisió a una subcomissió parlamentària —encara no constituïda—, ja que mai han apostat pel pagament per ús.

També et pot interessar...