IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Brot de coronavirus en una comissaria a Espanya: diversos positius

Els sindicats es queixen de la manca de proves PCR

Progressos en la vacuna del coronavirus.
Els sindicats lamenten la manca de proves PCR | EP

La subcomissaria de l'Ertzaintza a Zabalburu (Bilbao) ha estat tancada durant la nit d'aquest passat dijous després d'haver-se produït «mitja dotzena» de positius en Covid-19 entre els ertzaines en els últims 10 dies, segons ha informat ErNe. El sindicat policial ha denunciat els «protocols ineficaços d'Osakidetza» que, segons afirma, realitza només proves PCR «a persones amb contacte superior a 15 minuts».

En la seva opinió, s'haurien de realitzar test «a tots els ertzaines destinats a Bilbao i que han treballat en els últims 15 dies», ja que «molta de la feina policial es realitza sense distanciament en efectuar-se en vehicles i furgonetes, només amb mascareta».

El secretari general d'Erne, Roberto Seijo, ha reclamat la desinfecció de vehicles «i de tot el centre de treball», en considerar que «s'està posant en risc la salut dels ertzaines i els seus familiars, així com amb els ciutadans que es pogués estar en contacte». El sindicat de l'Ertzaintza ha advertit que, «si Osakidetza i el Departament de Seguretat no consideren aquesta demanda», tornarà a acudir als tribunals perquè es doni «empara i protecció» als agents.

En aquest sentit, ha recordat que el Departament de Seguretat «va ser condemnat per vulneració de drets fonamentals al maig d'aquest any per falta de proves i falta de materials de protecció». Segons ha explicat a Europa Press Roberto Seijo, el sindicat s'ha dirigit al subconseller de Seguretat i a la direcció de Recursos Humans del Departament per demanar que «es facin proves massives entre la plantilla, igual que es fan a les discoteques» en què s'han detectat contagis.

Fernando Simón posa data a la vacuna del coronavirus a Espanya

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha opinat que «en l'últim trimestre de l'any o a principis del 2021» pot haver-hi una vacuna contra la Covid, la malaltia que provoca el nou coronavirus. Com ha explicat el doctor, ja hi ha dues vacunes que estan «molt avançades», com així ho han traslladat els experts de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), dependent del Ministeri de Sanitat.

«Les informacions que ens trasllada l'AEMPS és que és molt possible que almenys una o dues d'aquestes vacunes estiguin disponibles en l'últim trimestre de l'any o a principis del vinent. Tanmateix, això cal prendre-ho amb cautela encara que és un signe d'esperança», ha remarcat. Fernando Simón ha dit que a tot Espanya hi continua havent transmissió comunitària del nou coronavirus i que ja hi ha joves que estan patint el coronavirus de forma greu.

«La transmissió comunitària segueix existint i és el que ens està generant els problemes de brots que estem detectant en l'actualitat», ha apuntat, per informar que prop del 60 per cent dels nous diagnòstics de Covid-19 són asimptomàtics, els quals provoquen un major risc de transmissió de virus.

Al seu torn, Fernando Simón ha advertit que ja s'estan produint casos de joves amb Covid-19 ingressats en una Unitat de Cures Intensives (UCI), pel que ha pregat a aquesta població que tingui «cura» amb els riscos que té encomanar-se de la nova coronavirus.


Comentaris

envia el comentari