ÚLTIMA HORA

🚨 Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

Un país d’Europa ja està al límit: torna a confinar els seus habitants

El primer ministre ha reconegut que la mesura no agradarà els sectors més afectats ni la població

Un médico realiza el test del Coronavirus a una paciente
Holanda ha declarat el «confinament parcial» al país durant un mes  | GTRES

La segona onada de contagis està afectant amb duresa Europa. Entre els països més afectats es troben els ja habituals: Espanya, França i Regne Unit, però també uns altres que van resistir a la primera ona i fan saltar ara les alarmes. És el cas de Països Baixos, que s'ha convertit en el tercer país de la UE amb pitjors dades després de registrar en l'última setmana 43.904 nous positius.

Països Baixos entrarà en confinament parcial a partir de demà a la nit

El primer ministre holandès, Mark Rutte, ha anunciat aquest mateix dimarts la declaració d'un «confinament parcial» durant quatre setmanes al país. Entre les mesures aprovades trobem restriccions molt dures que fins al moment no s'havien imposat, ni tan sols durant la primera ona de contagis.

  • Tancament de bars i restaurants
  • Prohibició de la venda d'alcohol i drogues a partir de les 20.00 hores
  • Obligació de l'ús de màscares en interiors (fins al moment era opcional)
  • Prohibició dels esports de grup per part d'afeccionats (l'esport professional continuarà però sense públic).
  • Reunions socials en cases restringides a un màxim de tres convidats per dia.
  • Les mesures han causat una gran alarma en la societat holandesa i a Europa, que per primera vegada veuen com el govern holandès aplica mesures tan severes. Entraran en vigor demà a la nit i es prolongaran durant un mes.


Mark Rutte va reconèixer que les noves mesures no agradaran els sectors més afectats i en la societat en general, però assegura que és l'«única manera» de detenir el gran nombre de contagis al país. Països Baixos canvia d'estratègia després de l'increment de casos en la segona onada. El confinament parcial decretat en Països Baixos ha suposat un canvi d'estratègia del govern en el control de la pandèmia.

Durant la primera ona no va haver-hi quarantenes claustrofòbiques al país. Es van tancar els llocs d'oci i reunió social, així com les escoles, que van reobrir abans de les vacances d'estiu. No obstant això, en la resta de les decisions (obertura de locals, circulació, sortides a l'exterior...) es va optar per confiar en la «responsabilitat individual i el sentit comú» dels seus ciutadans per a frenar la propagació del virus.

De fet, a l'inici de la crisi el primer ministre holandès va arribar a insinuar que el seu objectiu era aconseguir la immunitat de ramat en comptes de limitar les llibertats dels ciutadans. Amb l'avanç de la pandèmia i l'inici d'aquesta segona ona, el primer ministre va optar per implantar mesures més lleus com el tancament dels bars a les 22.00 hores i la limitació d'aforaments. Unes mesures que, s'han vist, no han servit per a frenar l'avanç del virus.


Comentaris

envia el comentari