Una capital espanyola, a punt de ser confinada pel «mal comportament» dels universitaris

S'han detectat diversos brots a causa de festes universitàries

Públic assistent en un acte amb mascaretes i distància de seguretat
Salamanca es troba prop de ser confinada a causa de «mals comportaments» entre alguns dels seus universitaris| Àngel Ullate

Verónica Casado, la consellera de Sanitat de la Junta de Castella i Lleó, ha avançat aquest dimarts que la ciutat de Salamanca es troba prop de ser confinada a causa de «mals comportaments» entre alguns dels seus universitaris, que han situat la taxa d'incidència acumulada en els 454,8 casos per 100.000 habitants.

Per aquest motiu, la consellera ha explicat en roda de premsa que l'Executiu autonòmic valorarà també en les pròximes hores la possibilitat de suprimir les classes presencials en les universitats de Salamanca -USAL i Pontifícia- davant l'«augment preocupant» dels casos de la Covid a causa dels «mals comportaments» que alguns universitaris estan tenint fora de les aules.

La titular de Sanitat ha explicat que serà aquesta tarda quan l'Executiu autonòmic valori amb els seus experts aquesta possibilitat, ja que han detectat un augment «molt alt» de casos positius entre les edats de 15 i 25 anys a Salamanca.

«Hi ha un problema molt important amb els brots universitaris», ha reconegut la consellera, qui ha explicat que aquestes «males conductes» per part d’«alguns estudiants» han provocat una «pujada molt alta» del nombre de positius en les últimes setmanes, una cosa que es comprova en el grup d'edat que ha experimentat major augment de casos.

La consellera ha cridat l'atenció al col·lectiu universitari

Verónica Casado, ha insistit de manera especial aquest dimarts a cridar l'atenció al col·lectiu d'universitaris per a demanar-los que limitin al màxim el seu contacte social per a evitar situacions com la que s'han viscut a Salamanca. «Es juguen no sols la seva salut, també la dels seus familiars i el seu futur laboral i econòmic, molts universitaris ho fan bé però hi ha un percentatge que no vol entendre la gravetat, cal evitar les reunions en pisos», ha insistit Casado.

Per aquest motiu, l'Executiu autonòmic consultarà amb els seus experts «fins quan i on» és convenient mantenir les classes presencials en les dues universitats de Salamanca.

No obstant això, Casado ha agraït al rector de la USAL les mesures implementades per la institució arran del brot originat en una festa universitària, que han inclòs decisions sanitàries, com «aïllar i quarantejar», i sancions disciplinàries que podrien arribar fins i tot a les expulsions.

Per aquest motiu, la titular de Sanitat ha apel·lat a la responsabilitat individual de tots els estudiants universitaris en la Comunitat, ja que «no sols està en joc la seva salut», sinó en «els seus estudis i el seu futur laboral», ha postil·lat.


Comentaris

envia el comentari