Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La primera audiència pública del Pla d'Acció Municipal ha comptat amb una quarantena de persones

El PAM de Reus tanca la fase de votació de propostes amb la participació de 273 persones

En total s’han efectuat 3.866 vots repartits en els eixos de progrés social, espai urbà, desenvolupament econòmic i gestió, organització i planificació

La primera audiència pública del Pla d'Acció Municipal ha comptat amb una quarantena de persones
Imatge de la primera audiència pública del Pla d'Acció Municipal | Adrià Morte

L’Ajuntament de Reus ha tancat la fase de votació del procés de participació del  Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023amb 3.866 vots per part de la ciutadania, efectuats per un total de  273 persones que han participat en el procés. En aquesta fase els reusencs i reusenques han pogut escollir quines de les propostes que recull el document creuen més convenient que s’han de prioritzar.

[predef]reus-144[/predef]

La participació s’ha repartit per tots els eixos del PAM i s’han valorat tant objectius més visibles com opcions de modernització i funcionament intern de l'Ajuntament, necessàries per a la prestació de serveis públics de qualitat. L’eix més votat ha estat el de 'Progrés social' amb 1.079 vots. Concretament, l’objectiu més escollit ha estat el de «Garantir l’atenció social a les persones grans, en funció de la seva situació personal, social i de salut, afavorint la permanència al seu entorn el màxim temps possible».

L’eix sobre l’'Espai urbà' ha obtingut 995 vots i l’objectiu més votat ha estat el de «Promoure una mobilitat més sostenible, saludable, eficient i segura». En tercer lloc, amb 905 vots hi ha l’eix de 'Desenvolupament Econòmic', que ha tingut com a objectiu més votat «Potenciar el consum responsable per generar ocupació de qualitat en el sector de comerç de proximitat».

Finalment, el darrer eix ha estat el de 'Gestió, organització i planificació' amb 887 vots. L’objectiu més escollit ha estat el de «Millorar l’eficàcia de l’aparell administratiu». A partir d’ara, el procés participatiu continua en dues línies. Des d’aquest dilluns 23 de desembre i fins al 17 de gener estarà activa una enquesta d’avaluació del procés a la plataforma participa.reus.cat i, per una altra banda, el govern donarà compte a la ciutadania de les actuacions del PAM  a mesura que es vagin realitzant.

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, i la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó
La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, i la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó | Adrià Morte

«El procés consultiu del PAM aprofundeix en la cultura participativa de la ciutat»

L’Ajuntament de Reus assegura que «el procés consultiu del PAM 2019-2023 aprofundeix en la cultura participativa de la ciutat». Tal com indica el consistori, la Vicealcaldia i la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals que, respectivament, han liderat l’elaboració del PAM i el procés participatiu, valoren l’esforç d’anàlisi de les propostes part dels participants, la seva contribució a la millora de les polítiques públiques, així com l’exigència de més transparència i de rendiment de comptes.

Segons l’Ajuntament de Reus el primer procés participatiu de tipus consultiu que s’ha organitzat ha servit per avançar en nous models de participació ciutadania. Destaca la tasca informativa i de pedagogia que s’ha portat a terme durant el procés, «gràcies al desplegament del Reglament de Participació Ciutadana i a la combinació de la participació presencial i electrònica; i la convocatòria, per primera vegada, d’una audiència pública».

Pel que fa a l’audiència pública celebrada el passat 3 de desembre, el consistori destaca que hi van assistir 43 persones, que van ser informades tant del contingut del PAM com del procés de participació per la priorització dels seus objectius. Amb aquesta informació es va generar un diàleg entre representants polítics i ciutadania que va «propiciar la proximitat, l’intercanvi d’opinions, l’escolta activa i el recull de suggeriments».

Noemí Llauradó, Vicealcaldessa de Reus, afirma que «amb la voluntat de rendir comptes a la ciutadania i de fomentar la transparència, al llarg del mandat es farà seguiment de com es van executant les accions previstes al PAM». Aquest seguiment serà un seguiment de caràcter anual que es realitzarà a través d’una plataforma informàtica que s’activarà pròximament.

Al seu torn, la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, afegeix que «la participació ciutadana és un  instrument per millorar les polítiques públiques i aconseguir un major aprofundiment democràtic».