El papa Francesc rep una confraria catalana al Vaticà

El pontífex ha rebut l'expedició tortosina presidida pel bisbe de la diòcesi

Visita Vaticà expedició de Tortosa
El papa Francesc ha rebut una expedició tortosina a la Santa Seu en una audiència privada | Cedida

Una nombrosa expedició de la diòcesi de Tortosa ha viatjat aquest divendres, 12 d'abril, fins al Vaticà i han estat rebuts pel papa Francesc. El pontífex s'ha reunit en audiència privada amb la Reial Arxiconfraria de la Cinta, encapçalada pel seu primer majordom, Josep Maria Utges, acompanyat de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el bisbe de la diòcesi, Enrique Benavent.

El papa Francesc rep una expedició tortosina

La trobada a la Ciutat del Vaticà culminava els actes de celebració del quart centenari de l'Arxiconfraria. En aquest sentit, el papa Francesc ha saludat un per un tots els membres de l'expedició i ha mostrat una acollida molt propera. El pontífex ha mostrat un gran interès per la història de la fundació de la Reial Arxiconfraria de la Cinta l'any 1617, així com per la promoció que fan de la devoció a la Mare de Déu de la Cinta a partir del relat de la seva aparició a la catedral, el 25 de març del 1178. 

El Papa els ha felicitat «per tot el que fan per la devoció a la Mare de Déu i per la solidaritat que mantenen amb les persones que més ho necessiten». També els ha animat a seguir mantenint el símbol de la fraternitat. A més, durant la trobada, el papa Francesc ha pogut veure una representació de la Cort d'Honor de la Mare de Déu de la Cinta. 

Visita Vaticà expedició Tortosa
El papa Francesc rep la Reial Arxiconfraria de la Cinta en una audiència privada al Vaticà | Cedida

 

Agraïts per l'amabilitat del papa Francesc

El bisbe de la diòcesi de Tortosa, Enrique Benavent ha agraït l'amabilitat amb la qual els ha rebut el pontífex i «l'honor» que representa ser rebuts a la Santa Seu, per totes les parts que han format l'expedició. En la mateixa línia, l'alcaldessa Meritxell Roigé ha remarcat la cordialitat amb què s'ha desenvolupat la trobada, mentre que Josep Maria Utges ha assenyalat que «no tenim paraules» per agrair aquesta trobada.

En aquest sentit, durant l'audiència privada al Vaticà, li han lliurat diversos obsequis al papa Francesc, com la insígnia que el distingeix com a Confrare d'Honor, una imatge de plata de la Cinta o el volum de llibres escrits pel canonge arxiver de la Catedral de Tortosa, mossèn Josep Alanyà. D'altra banda, l'alcaldessa li ha fet entrega d'un llibre sobre Tortosa, mentre que la Cort d'Honor de la Mare de Déu de la Cinta li ha lliurat una rosa blanca, un símbol especial pel pontífex, ja que representa la devoció a Santa Teresa de Jesús. 

Visita al Vaticà expedició de Tortosa
El bisbe Benavent li ha fet entrega d'una imatge de plata de la Cinta al papa Francesc | cedida

 


Comentaris

envia el comentari