La Policia creu que ja sap on podrien ser Tomás Gimeno i les nenes desparegudes

És probable que els últims passos de la recerca hagin reforçat aquesta teoria, ja que la Policia fa dies que està estudiant el telèfon mòbil de Tomás

La desaparició de Tomás Gimeno al costat de les seves dues filles, Anna i Olivia, fa dues setmanes a Tenerife s'ha convertit en un tema d'interès nacional —i fins i tot internacional—, per la qual cosa la policia està tractant de solucionar-ho el més aviat possible i està estudiant totes les hipòtesis possibles per a saber on podria trobar-se i saber si les nenes estan bé. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Al principi se'l va cercar especialment per Tenerife i la resta d'Illes Canàries, així com en alta mar, però ràpidament van aparèixer línies de recerca que col·locaven al pare i a les dues nenes en altres zones d'Espanya, entre elles Cadis, on una dona va assegurar haver-los vist als tres en una platja. Ara, els investigadors estan fent passos cap enrere i comencen a considerar, de nou, la possibilitat que Tomás Gimeno segueixi a Tenerife amb les dues nenes, amagant-se en algun lloc segur fins que passi la tempesta mediàtica que s'ha format al voltant del cas i que probablement ell no s'esperava. 

És probable que els últims passos de la recerca hagin reforçat aquesta teoria, ja que la Policia fa dies que està estudiant el telèfon mòbil de Tomás i tots els seus moviments abans que l'apagués. De moment, tant la Policia com voluntaris de Protecció Civil i fins i tot veïns han estat buscant a Tomás i a les nenes, pentinant pràcticament tota la costa sud-est de Tenerife. Tots ells revisen el litoral, incloses zones de difícil accés, per a assegurar-se que el pare no ha utilitzat algun racó de la zona per a resguardar-se. 

Els investigadors creuen que és possible que mai abandonessin l'illa perquè el vaixell en el qual suposadament Tomás es va emportar a les nenes va aparèixer a la deriva a pocs quilòmetres de la costa, la qual cosa incita a creure que podria haver tingut ajuda d'una altra persona que li tornés a acostar a la costa, on finalment es va refugiar esperant per a realitzar el següent moviment. 

En xarxes socials, l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil de Santa Cruz de Tenerife ha publicat que la intenció de tots ells és «no deixar enrere cap racó sense recórrer», motiu pel qual pentinen tota la zona. Segons explica, és un treball «ardu i minuciós» perquè l'orografia d'aquesta zona de l'illa fa complicat realitzar una cerca en vehicles, així que els voluntaris han de moure's a peu per a poder arribar tots els racons. 

Les diferents agrupacions de Protecció Civil que estan participant en les tasques de cerca expliquen també que «per temps i ganes d'ajudar no serà, i en aquest cas menys», demostrant que estan molt implicats en el cas i que també desitgen que se solucioni al més aviat possible, i evidentment, amb un final feliç per a les nenes i la seva mare.

Continuen obertes totes les línies de recerca

Malgrat tot, la resta de línies de recerca continuen obertes, per la qual cosa la cerca de Tomás, Anna i Olivia contínua activa també des de la mar, on Salvament Marítim ha mobilitzat una gran quantitat de recursos i personal per a donar suport a la cerca. 

Concretament, les embarcacions de Salvament Marítim estan rastrejant la línia de la costa, però des de la mar i ben pegats a la primera línia. Van començar en Santa Cruz, que és d'on va salpar Tomàs l'última vegada que se li va veure; van avançar fins a Puertito de Güimar, que és on va aparèixer la llanxa a la deriva sense el pare i sense les nenes, i ara avança fins a Tajao. A més, la Guàrdia Civil també està ajudant a la cerca per mar, però també assisteix per via aèria i als voluntaris que els busquen per terra.


Comentaris

envia el comentari