Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro

Demanen un impost covid-19 per les empreses que s'han beneficiat de l'estat d'alarma

El Parlament també ha instat al Govern a pagar els deutes amb les residències de gent gran

Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro
L'impost afectaria les empreses que hagin vist augmentats els seus beneficis gràcies a la crisi sanitària | Pixabay

El Parlament ha aprovat instar el govern de l'estat espanyol a crear un «impost covid-19» per a grans empreses que hagin vist augmentats els seus beneficis gràcies a la situació d'emergència sanitària. Es tracta d'un punt d'una moció de la CUP que ha estat pactat amb JxCat i ERC.

La cambra catalana també ha aprovat altres punts que insten el Govern a augmentar les inspeccions als centres de treball per garantir les mesures de seguretat anti-covid, augmentar la freqüència del transport públic en hores de màxima afluència -amb les abstencions de JxCat i ERC- i destinar recursos per combatre el sensellarisme promovent la reutilització d'immobles que han quedat buits a conseqüència de la pandèmia.

El Parlament insta al Govern a pagar els deutes amb les residències

D'altra banda, s'ha aprovat per unanimitat instar el Govern a pagar abans del 30 de novembre els deutes pendents amb les residències de gent gran. Així ho estableix una moció presentada per PSC-Units que també reclama que es faci efectiu en 15 dies els pagaments ordinaris pendents des del març als centres de dia. També s'ha aprovat, tot i el vot en contra de Jxcat i ERC, que en els darrers 10 anys s'ha anat reduint la inversió en polítiques socials situant Catalunya «a la cua en inversió social de tot Espanya». Altres punts aprovats fan referència a garantir un protocol de comunicació entre serveis residencials i familiars de residents o reprendre les valoracions de grau de dependència aturades per l'estat d'alarma.

Estudiar l'ampliació de l'horari d'entrega de menjar a domicili

Un altre punt que ha aprovat per unanimitat el ple del Parlament aquest dijous ha estat una moció de C's que insta el Govern a estudiar l'ampliació de l'horari d'entrega de menjar a domicili més enllà de les 22 hores. Des del passat 16 d'octubre, els bars i restaurants no poden atendre dins dels locals i només poden servir menjar per emportar-se o bé per repartir a domicili. En aquest darrer cas, poden fer-ho fins a les 22 hores, quan entra en vigor el toc de queda a Catalunya. C's vol que s'aprofiti el marge de l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol, que permet ajornar fins a mitjanit l'entrada en vigor del toc de queda, perquè els repartidors puguin servir una hora més.