La Policia Nacional anuncia un canvi sense precedents pel DNI a Espanya

Es destinaran més de 6 milions d'euros per a aquest projecte

Imatge d'una mostra d'un DNI
Pròximament podrà portar-se el DNI al mòbil | Catalunya Diari

La tendència dels últims temps de poder realitzar diferents operacions rutinàries des del nostre telèfon mòbil, ha provocat que la Policia prengui nota i sembla que d'aquí a una mica podrem comptar amb el Document Nacional d'Identitat (DNI) en els nostres terminals. Ja no sona llunyà que puguem identificar-nos amb un DNI mòbil, mètode que amb seguretat resultarà més còmode per a la majoria de la població.

La notícia saltava aquest dimecres 4 de novembre, quan el director general de la Policia, Francisco Pardo, en la Comissió d'Interior del Congrés, ha comunicat els pressupostos del Cos Nacional de Policia per a l'any 2021. Durant la seva exposició, Marró ha parlat sobre el projecte Identitat Digital DNIe, que es finançarà amb recursos del Fons de la UE per a la Recuperació i Resiliència de l'economia espanyola i que té una dotació de fins a 25 milions d'euros.
 


El màxim responsable de la Policia a Espanya ha presentat en la Comissió d'Interior de la Cambra Baixa el pressupost de despeses per al cos de seguretat en el marc del projecte de Pressupostos Generals de l'Estat 2021. Aquest arriba fins al 20,81% en relació als fons amb els quals està comptant el cos durant el present exercici.

La nova app farà possible que portem el DNI en el nostre telèfon mòbil

De totes les partides presentades ahir, per sobre de totes ha destacat el projecte Identitat Digital DNIe. Dels 25 milions citats anteriorment, 6 milions i mig s'inclouran en el pròxim exercici per a realitzar les següents mesures: DNI 4.0; DNI exprés; tauletes en l'expedició de documents; pagament de taxes mitjançant TPVs i l'APP 'DNIe en el mòbil', la que farà possible que portem el Document Nacional d'Identitat en terminals.

A més, una de les grans novetats d'aquest projecte és que ja no farà falta portar la fotografia en el DNI, perquè es podrà fer en el mateix moment en la mateixa oficina de la Policia Nacional.

Fins ara, gairebé no existeixen detalls específics sobre l'aplicació, però és probable que sigui semblant a l'aplicació de la Direcció General de Trànsit, que depèn del Ministeri d'Interior, igual que el CNP, que possibilita portar el permís de conduir en el mòbil a través d'una aplicació pròpia.

Francisco Pardo no posa data per a la posada en marxa de l'aplicació

El director general de la Policia, Francisco Pardo, no va donar més detalls sobre l'aplicació per a portar el DNI en el mòbil, ni sobre la quarta generació del DNI. Així mateix, no va aportar major informació sobre els terminis en els quals es preveu que es desenvolupin aquestes mesures, si bé ha comentat que dels 65 milions que disposarà el projecte paraigua, seran 6,5 els que s'adjudicaran a l'exercici de 2021.
 

La Policia Nacional incrementa el seu pressupost de despeses en un 20,81%.

D'altra banda, sobre recursos humans, Marró ha assegurat que es recuperaran els 7.700 efectius perduts en anys anteriors. Parlant de les partides per a material, ha comunicat la compra de 11.086 armilles antibales a més de multiplicar per 2,5 el nombre d'escuts antidisturbis operatius per al Cos Nacional.


Comentaris

envia el comentari