El Parlament Europeu denega l'entrada de Puigdemont a l'edifici de la CE

El Parlament Europeu prohibeix l'entrada a Carles Puigdemont

La decisió s'empara en la reactivació de l'euroordre emesa per Pablo Llarena

El Parlament Europeu, amb seu a Brussel·les i Estrasburg,  ha prohibit l'entrada a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont arran la reactivació de l'euroordre emesa pel magistrat Llarena. Segons informa l'Eurocambra, la tramitació «d'una nova euroordre contra Carles Puigdemont» ha provocat que «el Parlament Europeu hagi procedit a reactivar la prohibició d'accés als edificis del Parlament que es va prendre en el seu moment dins el marc de la cooperació entre estats membres i institucions europees». 

Llarena aixeca la suspensió de Puigdemont com a diputat 

Paral·lelament, el jutge del Suprem Pablo Llarena ha notificat aquest dimarts, 15 d'octubre, al Parlament de Catalunya que aixeca la suspensió de Carles Puigdemont com a diputat  després que en la sentència del tribunal hagi caigut el delicte de rebel·lió. En aquests moments, la mesura només afecta Carles Puigdemont.

Romeva continua sent diputat per al moment

Raül Romeva que fins ara era diputat ha estat inhabilitat per la sentència, per tant, es tracta d'una qüestió diferent. Segons fonts parlamentàries, ara es farà un informe com a pas formal per tal que Puigdemont torni a cobrar com a diputat del Parlament. Una altra cosa és com votarà al ple del Parlament. És el diputat qui ha de fer una petició sobre com designar el vot en cas d'absència. Un tràmit que s'haurà de tractar a la Mesa.

També et pot interessar...