Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge d´un DNI al costat d´un cotxe patrulla de policia

El pas imprescindible que has de fer perquè el teu DNI segueixi sent vàlid

El Document Nacional d'Identitat és un document identificatiu i oficial que sempre cal portar a sobre

El document nacional d'identitat o DNI és imprescindible en el nostre dia a dia. La seva importància és que és el document de caràcter oficial capaç d'acreditar la identitat d'una persona del nostre país.

Aquesta identificació, que guarda totes les nostres dades personals, és de vital importància a l'hora de dur a terme qualsevol tràmit. A més, la policia recorda que sempre l'has de portar amb tu i que ha d'estar en vigor.

Què has de fer perquè el teu DNI segueixi tenint validesa

Com passa amb altres documents d'identitat, com ara el carnet de conduir o el passaport, el DNI compta amb una data de caducitat límit. Per aquest motiu, perquè continuï sent vàlid, l'has de renovar en el termini indicat.

L'ideal és renovar el document abans que caduqui. Per fer-ho, has de sol·licitar cita a la Policia Nacional i abonar la taxa d'expedició, que aquest 2024 se situa en 12 euros. Aquest import el podràs pagar en efectiu o amb targeta quan demanis la cita.

Només és possible renovar el DNI de manera gratuïta en uns casos concrets. Succeeix, per exemple, si la renovació és deguda al canvi de domicili o filiació o quan s'acredita la condició de ser membre d'una família nombrosa.

El pas a pas per renovar el DNI

A més de renovar el teu DNI quan arribi la data de caducitat, també ho hauràs de fer en cas de pèrdua o robatori, ja que és imprescindible tenir-lo sempre a sobre. Per això, cal realitzar el tràmit sol·licitant sempre cita prèvia.

Fer-ho és molt senzill i pots fer servir la pàgina web de la Policia Nacional. Al portal tindràs l'oportunitat de consultar les dates disponibles a les comissaries més properes per facilitar el procés.

D'altra banda, també ho podràs fer via telefònica trucant al 060, propietat de l'Administració General de l'Estat. La trucada, en aquest sentit, té cost nacional, sense importar si la fas per un telèfon fix o per mòbil.