Jorge Rey té clar que aquest estiu vindrà carregat de sorpreses, amb fenòmens poc habituals per a aquesta època. Encara que predominarà el sol i la calor de manera generalitzada, tampoc no hem d'oblidar les tempestes. Així ho recullen les 'cabanyoles'.
Especialment, aquest any, caldrà estar pendent del temps per a Sant Joan. I és que, segons Jorge Rey, per a finals de juny s'espera que torni una mica de fred. Podria haver-hi també certa inestabilitat que possibiliti que arribin pluges.
Juny tranquil, però amb tempestes
L'expert burgalès assenyala que el mes de juny que ve començarà "amb uns dies tranquils". Tot i això, no caldrà esperar gaire perquè facin acte de presència els episodis amb tempestes.
Aquesta situació estarà motivada sobretot per la calor que es registrarà al tram final de maig. Aquest dotarà d'“energia les tempestes”, i es “reactivaran amb l'arribada de fred en altura”.
En qualsevol cas, el juny vindrà a recordar-nos que "l'estiu és molt a prop". El jove indica que ens esperen "temperatures que ascendiran d'una manera més clara, sobretot de cara a mitjans. Després de les tempestes comentades".
Jorge Rey avisa del "gran canvi" a final de juny
Jorge Rey admet que “finals de juny i principis de juliol ens portaran un gran canvi”. Pel que sembla, ens tocarà patir encara "l'últim cop de fred", amb més inestabilitat sobretot al nord, que podria provocar pluges. Això coincidiria amb la data de Sant Joan, festivitat celebrada a diverses comunitats d'Espanya, el 24 de juny.
Aquesta situació és aprofitada per l'expert per recolzar-se en un refrany: "Aigua per Sant Joan, treu vi i no dona pa". Avança, a més, que l'agost serà “el mes més calorós”.
Tot i això té clar que "aquest estiu podrem parlar d'una cosa que no s'havia vist els últims anys". I és de l'arribada de tempestes d'una manera més generalitzada.
Jorge Rey recorda en un vídeo al seu canal de Youtube que no només repara a les 'cabanyoles' per efectuar els seus pronòstics. Darrere les seves previsions hi ha un “observament de la natura”. Confessa que d'això "ja se'n van començar a adonar fa centenars d'anys els humans".