Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un cartell d'una oficina del SEPE amb una dona amb gest d'aprovació

Revelen com cobrar una ajuda de gairebé 600 € a partir del juny, si en tens més de 45

El subsidi per a majors de 45 anys patirà diversos canvis a tenir en compte a partir del proper mes

Des del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) han anunciat que, a partir del juny, hi haurà canvis al subsidi per a més grans de 45 anys. Tot i això, només cal seguir un consell perquè els aturats d'aquest col·lectiu puguin cobrar gairebé 600 euros.

Canvis al subsidi per a majors de 45 anys

Els canvis encara no s'han acabat. Això no obstant, ja se sap que el subsidi per als aturats que tinguin entre 45 i 52 anys estarà inclòs en el subsidi per insuficiència de cotització i el d'esgotament de la prestació per desocupació.

Aquests tindran diversos avantatges, com és el fet de poder cobrar mentre l'interessat està treballant. A més, desapareix la Renda Activa d'Inserció (que beneficiava els aturats més grans de 45 de llarga durada) i el d'aquesta edat amb càrregues familiars.

Així pots cobrar 570 euros si en tens més de 45 i ets aturat

Els qui vulguin cobrar aquest ajut de 570 euros del SEPE hauran de complir diversos requisits. El més important, però, és poder demostrar una manca de rendes. Encara que n'hi ha d'altres a tenir en compte.

Dues persones a les portes d?una oficina del SEPE, amb un mà amb diversos bitllets
La quantia puja a 570 euros mensuals durant els 6 primers mesos | Europa Press, Getty Images

Renda insuficient

Després d'esgotar l'atur, o en cas de tenir dret a l'ajuda per cotitzacions insuficients, caldrà demostrar que els ingressos mensuals no superen el 75% del Salari Mínim Interprofessional (850,5 euros el 2024).

Termini de sol·licitud

Quan entri en vigor la nova normativa, també desapareixerà el mes d'espera per sol·licitar el subsidi des que s'acaba l'atur. En aquest sentit, la persona tindrà 15 dies hàbils per poder-ho fer.

Situació de desocupació

A més, l'interessat s'ha de trobar en situació d'atur i estar inscrit com a demandant d'ocupació durant el temps que duri el subsidi. Així mateix, heu de subscriure un compromís d'activitat. Tampoc no pot tenir l'edat legal de jubilació.

Quantia dels subsidis després dels canvis

Una altra novetat rau en la pujada de la quantia per als subsidis el primer any. D'aquesta manera, els aturats entre 45 i 52 anys podran percebre 570 euros els primers 6 mesos (un 110% de l'IPREM).

Quantitats a cobrar durant la concessió de l'ajuda

Mesos% del IPREMQuantitat al mes
Primers 6 mesos de l'ajuda110%570 euros
Els 6 mesos posteriors90%540 euros
A partir de l'any80%480 euros

Durant els 6 mesos següents, per altra banda, la quantia baixa als 540 euros (un 90% de l'IPREM). En passar l'any, la quantitat queda fixa en 480 euros i s'allarga fins que la prestació s'esgoti.