Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un home fent una moneda dins d'una gerra

El missatge que la Seguretat Social ha començat a enviar a milers d'espanyols

La Seguretat Social recorda una dada important en aquest missatge que es rep via SMS i del qual cal estar pendent

Des de la Seguretat Social ja han llançat l'avís que estan enviant un missatge de text a diversos ciutadans relacionats amb un pagament. En concret, un pagament de la Seguretat Social després de l'alta amb proposta d'incapacitat permanent.

Aquest és el missatge que està enviant la Seguretat Social

A la web de l'organisme, s'explica que "quan durant una incapacitat temporal s'esgota el termini de durada de 365 dies, la inspecció mèdica de l'Institut Nacional de la Seguretat Social serà l'única competent per emetre l'alta mèdica".

Aquesta es pot donar "per curació, per millorança que permeti la reincorporació a la feina, per incompareixença injustificada als reconeixements mèdics o amb proposta d'Incapacitat Permanent".

Quan els ciutadans necessitin sol·licitar el pagament directe per la Incapacitat Temporal, l'organisme els enviarà un SMS per recordar-los aquesta gestió. D'aquesta manera, podran continuar rebent la prestació fins a resoldre's la Incapacitat Permanent.

Muntatge amb una noia sostenint a la mà un telèfon mòbil i uns bitllets de 50 euros
Cada ciutadà podrà rebre un SMS diferent segons el cas | Ptnimages, Leung Cho Pan

L'organisme envia missatges diferents segons cada cas

La Seguretat Social envia aquest missatge tant en els casos en què hi hagi una relació laboral, com en altres on el ciutadà sigui pluriocupat. Per això, les relacions laborals han de tenir cobertes les contingències amb l'organisme i no pas amb mútues.

Una única relació laboral

Com a dada a tenir en compte, si la Incapacitat Temporal és coberta per una mútua i no per l'INSS, no es rebrà cap missatge. Si el treballador només té una situació laboral coberta per l'organisme, aquest enviarà l'SMS següent:

“Hola. L'Institut Nacional de la Seguretat Social estudia el teu dret a la Incapacitat Permanent. Fins que no es resolgui si tens dret, pots continuar cobrant la Incapacitat Temporal. Sol·licita-la aquí”.

Casos de pluriocupació

Si hi ha pluriocupació i no totes les relacions laborals estan amb l'INSS, el ciutadà rebrà aquest missatge:

“Hola. L'Institut Nacional de la Seguretat Social estudia el teu dret a la Incapacitat Permanent. Tens feines que estan cobertes per l'INSS i altres per mútues. Per cobrar la Incapacitat Temporal sol·licita-la aquí”.