Canvi important en la producció de Pastas Gallo a Catalunya. La companyia, en el marc del «procés d'especialització industrial» que ha iniciat en totes les seves plantes de producció, ha determinat que la producció de pasta seca, tant curta com llarga, que encara es mantenia en la factoria de Granollers (Vallés Oritental) es traslladi a la principal planta de la companyia, a El Carpio (Còrdova), que acull la seu social del grup des de 2017 i que, precisament, es dedica a la producció de pasta seca.
Així ho han confirmat a Europa Press fonts de Pastas Gallo, després d'insistir que aquesta mesura és la conseqüència del referit procés d'especialització de les quatre fàbriques que té a Espanya, de manera que en la planta de Granollers únicament es tanca la línia de pasta seca, però es manté activa la factoria amb l'especialització en producció de pasta fresca, juntament amb la de canelons i lasanya.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
Pastas Gallo confirma que «no es desmantellarà res»
Aquesta decisió implica que dels 169 empleats que té Pastas Gallo en la seva factoria de Granollers i dels quals 74 es dedicaven fins ara a la pasta seca, a 37 d'ells se'ls ha ofert la «continuïtat» del seu treball, bé amb un «trasllat» a la factoria del Carpio, o bé «en en altres posicions del grup», ja que la disposició de la companyia és la d'arribar a un acord amb aquests treballadors.
En conseqüència, segons han indicat des de Pastas Gallo i ha avançat 'ABC', «no es desmantella res», i aquesta decisió suposa, a més, un creixement de l'activitat a la fàbrica que la companyia té a El Carpio i que, en l'actualitat, compta amb una plantilla de 122 empleats.
En resum, a la fàbrica andalusa de Pastas Gallo és on es concentrarà tota la producció de pasta seca, en la de Granollers es durà a terme la producció de pasta fresca, canalons i lasanya; la d'Esparreguera (Baix Llobregat) s'especialitzarà en pasta sense gluten, i la de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) és on es concentrarà la producció de pasta oriental.
La fàbrica del Carpio és la més gran que posseeix Pastes Gallo a Espanya. Es tracta de l'antiga Fàbrica de Farines del Carpio, que el fundador de Pastas Gallo, José Espona, va adquirir l’any 1958 per a utilitzar-la com a planta de transformació del cereal en pasta. És a més d'una de les més potents d'Espanya, amb capacitat per a moldre unes 400 tones diàries de blat en el procés per a convertir-lo en pasta alimentosa.