Imatge de tres persones al carrer amb mascareta.

Si pateixes un d'aquests 5 símptomes, t'has contagiat de Covid-19 sense adonar-te'n

Hi ha una sèrie de símptomes, menys coneguts, que també ens poden alertar

Ja és Nadal! La gent està fent les darreres compres i ja comença a preparar tot el necessari per a aquests dies. Això, evidentment, implica una socialització més gran entre diferents grups de persones.

Si a això li sumem també l'arribada del fred i les baixes temperatures, ens trobem davant del brou de cultiu perfecte per a la proliferació de virus, com ara la Covid-19. Però… sabies que hi ha símptomes (menys coneguts) que ens podrien indicar que ens hem contagiat? Atenció!

Els símptomes de la Covid-19: N'hi ha 5 que podrien ser determinants

Després d'estar batallant durant més de dos anys amb aquesta pandèmia, la veritat és que tots ja estem més que habituats als contagis. Qui més qui menys… tots sabem els símptomes més habituals d'aquesta malaltia.

Durant les vacances de Nadal, el Ministeri de Salut preveu una pujada de contagis força considerable. Així ho anunciava Margarita Del Val recentment: «Podria tenir lloc la típica onada nadalenca de malalties respiratòries per haver-nos tancat en interiors».

La campanya de vacunació que s'està duent a terme actualment al nostre país sembla, per ara, la millor arma de protecció davant d'aquests possibles contagis. Sobretot pel fet que s'estan administrant dobles vacunes: la de la grip i la de la Covid-19.

Una noia amb un termòmetre tocant-se el front
La febre és un dels símptomes més freqüents. | Canva

Si bé és cert que les dues malalties poden incrementar-se durant aquests mesos, els símptomes entre l'una i l'altra també poden donar lloc a confusió. Moltes vegades el quadre clínic o la simptomatologia ens poden fer dubtar. Entre els símptomes més habituals i compartits per les dues afeccions, ens trobem amb alguns com ara la febre, la fatiga o la tos.

Tanmateix, pel que fa a la Covid-19, la febre o la dificultat per respirar no són els únics que podrien alertar-nos d'un possible contagi. Malgrat ser els més evidents, n'hi ha molts altres que també podrien donar-nos alguna pista i, per aquesta raó, ara convé més que mai cuidar-se i estar alerta. No hi ha millor manera de fer-ho que tenint en compte tota la varietat de símptomes que presenta la Covid-19. A més de reconèixer els més freqüents, també hauries de conèixer-ne cinc més:

1. Dolor de panxa

És cert que el dolor de panxa és habitual aquestes dates (a causa de la quantitat de dinars i sopars que fem), però mai no ho hem de passar per alt. Alguns símptomes digestius, com ara la diarrea, van arribar a ser presents al 48,5 % de les persones infectades per Covid-19 a Hubei, Xina.

2. Tos seca

La tos seca és un símptoma que comparteix quadre clínic amb més afeccions i malalties. Encara que al principi potser no li donem importància, si persisteix durant setmanes o mesos ens pot indicar que, possiblement, estiguem contagiats de Covid-19.

Test
Les pròximes setmanes hi haurà una onada de malalties respiratòries. | EUROPA PRESS

3. Conjuntivitis

La conjuntivitis és una afecció que sol ser present a qualsevol infecció del tracte respiratori superior, com és el cas de la Covid-19. Si notes que va acompanyada d'altres símptomes com ara febre o tos, t'hauries de fer una prova.

4. Cansament físic

A més dels símptomes esmentats anteriorment, des de l'inici de la pandèmia ja es ressaltava la fatiga física, el cansament i la falta de força com a símptomes de Covid-19. Potser amb repòs podrem recuperar energia, però si fins i tot així ens resulta impossible, hauríem d'acudir al metge.

5. Temperatura elevada

Presentar una temperatura elevada és un dels símptomes més característics i habituals de la Covid-19. Malgrat que la febre sol manifestar-se en moltes altres malalties, si la temperatura mitjana és de 38 en endavant, convindria descartar el contagi.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp