Paula, l'esportista espanyola de 18 anys que ja no pot jugar després d'infectar-se de Covid

La jove ha fet una crida als adolescents mitjançant les xarxes socials

Imatge de la jugadora de bàsquet espanyola Paula Fraile
Imatge de la jugadora de bàsquet espanyola Paula Fraile | Twitter

Els protagonistes indiscutibles de la segona onada del coronavirus que pateix Espanya són els joves. L'actitud irresponsable d'alguns d'ells ha provocat l'augment dels contagis. Les reunions en grup i els 'botellons' han estat el principal focus d'infecció sumat al sentiment d'invulnerabilitat del que fan gala.

Però el virus ha demostrat que no entén d'edats i molts han estat els testimonis de joves que han acabat contagiats i, en alguns casos, en estat molt greu. El cas de Paula Fraile és un d'ells. Aquesta jove de la universitat de Miami, ha estat l'última a fer una crida als adolescents perquè siguin conscients del problema i compleixin amb les mesures de seguretat per evitar els contagis.

Paula és una de les grans promeses del bàsquet espanyol. Tant és així que va abandonar Espanya per estudiar a Miami i formar part de l'equip Canes WBB on el seu futur esportiu estava més que assegurat fins que la Covid-19 va arribar a la seva vida. La pivot es va contagiar fa uns mesos i la seva simptomatologia era lleu. Paula va creure que el pitjor havia passat fins que unes proves posteriors van engegar a norris el seu somni.

 

El missatge de Paula Fraile

La jove va descobrir que la Covid-19 li havia deixat seqüeles. Unes seqüeles que l'han apartat temporalment del bàsquet. La seva experiència li ha servit per enviar un missatge per xarxes socials a tots els joves per conscienciar-los.

«Quan vaig saber que tenia Covid sempre vaig estar tranquil·la perquè era jove. Em sentia intocable, perquè tenia 18 anys i era esportista», comença dient Paula en una publicació a Twitter. «Em van detectar un problema de salut a causa de la infecció (i mira que vaig tenir símptomes lleus) que no m'ha deixat tornar a gaudir del bàsquet», continua relatant confessant les seqüeles que la infecció li ha deixat.

El cas de Paula Fraile no és l'únic, tot i això encara queden joves que senten que la pandèmia no els afecta i que, pel simple fet de no estar en edat de risc, són immunes. Per això l'esportista fa una crida: «M'agradaria dir a tots aquells que pensen que això no va amb ells que no se la juguin, que si ja no ho fan pels seus que almenys ho facin per ells mateixos».

«Que la salut és el més preuat i és més fràgil del que ens podem imaginar. SOM JOVES, NO INTOCABLES», sentència Paula Fraile en un missatge que ha rebut més de 8.000 m'agrada i desenes de comentaris dels seus seguidors.


Comentaris

envia el comentari