Ferran Bel, diputat del PDeCAT, en una intervenció a la tribuna del Congrés dels Diputats.

El PDeCAT toca el crostó al govern espanyol: «Siguin valents i afrontin els problemes»

«Siguin valents i afrontin els problemes», demana el portaveu del PDeCAT

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, ha demanat al govern espanyol que millori la gestió econòmica del coronavirus. Bel ha reclamat ajudes pel tancament d'activitat i ha retret que durant la segona onada la protecció ha estat menor que a la primera. També ha avisat que mantenir el requisit de no poder acomiadar els sis mesos posteriors a un ERTO pot portar a la «fallida de moltes empreses», sobretot si se'ls obliga a tornar les exoneracions de tots els treballadors que s'hi han acollit i no només la part d'aquells que són acomiadats.

Bel també ha demanat més transparència en la implementació dels fons de recuperació europeus i ha apuntat que en el discurs de Sánchez d'aquest dimecres ha faltat una referència al conflicte català. «Siguin valents i afrontin els problemes», ha reclamat Bel, que ha avisat que la ultradreta «ho criticarà tot». El portaveu del PDeCAT també ha opinat que l'estat d'alarma ha funcionat des d'un punt de vista sanitari.

També al Congrés: L'avís de Rufián sobre Vox

També al Congrés, Gabriel Rufián, ha advertit aquest dimecres les formacions del govern espanyol del «colpisme» que emana de Vox i impregna la dreta judicial i mediàtica. «No són quatre fatxes bojos en un xat», ha retret al portaveu de Podem, Pablo Echenique, que va relativitzar la importància del xat dels militars. «Estan envalentits, i és tot un patró amb fatxes al carrer, guerra judicial i mentides», perquè «així es fan avui els cops d'Estat», ha afirmat després d'apuntar que el xat de la Sala Segona del Suprem no seria gaire diferent del dels militars. Segons Rufián, cal fer-se «càrrec de la realitat» perquè «subestimar el feixisme sempre és un mal negoci».

Segons Rufián, quaranta anys després del cop d'Estat del 23-F avui «les togues i els sabres tornen a murmurar als reservats dels restaurats de la Cort» amb el mateix objectiu de «frenar una majoria que més enllà de les seves banderes volia avançar». El portaveu d'ERC ha afirmat que la decisió del Suprem de repetir el judici a Arnaldo Otegi és un episodi més d'aquesta situació. «El nou judici anunciat a Arnaldo Otegi és un judici a unes persones que ja han complert condemna, anul·lat per Estrasburg, un judici sol·licitat per Vox» i al capdavall «és l'opinió de part del Poder Judicial sobre els pressupostos».

«Van a per tots», ha advertit Rufián, que ha recordat que «avui els cops d'estat no es fan amb militars ni tancs, sinó amb periodistes i digitals». «N'hi ha prou amb això per definir el que es pot o no debatre i el que és veritat», ha reblat.