Ferran Bel, diputat del PDeCAT, en una intervenció a la tribuna del Congrés dels Diputats.

Contundent 'indirecta' del PDeCAT a JxCat pel 'no' als pressupostos

La formació demòcrata confirmava dilluns que donarà suport als pressupostos espanyols

Clar i català. Així s'ha expressat aquest dijous, 3 de desembre, el portaveu del PDeCAT al Congrés dels Diputats, Ferran Bel, en una entrevista a 'Els Matins de TV3'. La formació demòcrata anunciava fa uns dies que els seus quatre diputats —el mateix Bel i Genís Boadella, Sergi Miquel i Concepció Cañadell— votaran favorablement els pressupostos proposats pel govern espanyol després d'assolir diversos acords fruit de la negociació amb l'executiu central, com ara un traspàs de fons de Rodalies, per valor de 240 milions d'euros, i un canvi legal per salvar la «viabilitat econòmica» de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

El PDeCAT defensa la seva postura favorable als pressupostos i llença indirectes a la posició de JxCat

Bel ha explicat el posicionament del PDeCAT favorable als comptes i ha llençat una clara indirecta a «aquells que s'instal·len en una altra posició», en una clara al·lusió als quatre diputats de Junts per Catalunya. «Seran ells els que hauran d'explicar per què ho fan i sobretot si això millora o no la vida dels catalans», ha manifestat Bel en l'entrevista, que ha defensat que «malgrat no tenir tots els recursos i que no siguin suficients, tindrem més diners per a la dependència, infraestructures o l'autogovern».

«Ja sabem que hi ha gent que ens acusarà de tot, però la majoria de gent a Catalunya el que vol és que es faci un exercici de responsabilitat, de centralitat política, sense renunciar a absolutament res», ha dit Bel, defensant la posició del Partit Demòcrata pel que fa als Pressupostos Generals de l'Estat, en la mateixa línia que ERC, el PNB i Bildu.

Encara en evident al·lusió a Junts per Catalunya, Ferran Bel ha estat contundent: «Si algú per mantenir la seva puresa i nitidesa pensa que no ha de donar suport a cap pressupost a Madrid, estaria bé que ho expliqués, però sobretot que expliqués les alternatives». «Quina és l'alternativa a que no hi hagi pressupostos? És millor o pitjor per als catalans? No sé si això és 'peix al cove', el que sí que és, és pragmatisme i realisme», ha reblat. Tot i admetre que els números «no resolen tots els problemes», Bel ha deixat clar que «a tots aquells pobles on les esmenes del PDeCAT arriben és quan estaven millor, si abans o després del pressupost».