Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón i Joana Ortega

El PDeCAT també carrega contra la proposta de Govern d'ERC: «És inapropiada»

Critica «l'absoluta inacció i manca de coordinació» del Govern amb la 'rave' de Llinars del Vallès

Àngels Chacón i Joana Ortega
Àngels Chacón i Joana Ortega, la número 1 i 2 del PDeCAT a les eleccions del 14 de febrer. | Cedida

La candidata del PDeCAT a les eleccions del 14-F, Àngels Chacón, ha considerat «inapropiada i molt difícil» de tirar endavant la proposta del candidat d'ERC, Pere Aragonès, d'un govern format per JxCat, PDeCAT, CUP i comuns si ERC guanya les pròximes eleccions. En roda de premsa, Chacón ha recordat que el PDeCAT no és un partit d'esquerres ni radical i ha fixat la retirada de l'impost de successions com un dels seus punts «irrenunciables» de cara les negociacions. Per altra banda, ha criticat «l'absoluta inacció, improvisació i descoordinació» de les conselleries del Govern amb la 'rave' de Llinars del Vallès.

Hi ha «diferències insalvables» amb els partits proposats per Aragonès, segons Chacón

Chacón ha assenyalat que l'únic que els uneix amb alguns dels partits que proposa Aragonès per formar Govern és que són independentistes i amb tots que donen suport al dret a decidir. Tot i això, ha assegurat que hi ha «diferències insalvables» que tenen a veure amb el model de país. «El PDeCAT no som un partit d'esquerres ni radical ni que defugi de la gestió del dia a dia», ha dit. Ha plantejat un dels elements «irrenunciables» pel seu partit que és la retirada de l'impost de successions. «Quan haguem de decidir quins pactes i aliances es formulen, primer valorarem com es respecten les propostes que fem». En aquest context, considera «inapropiada i molt difícil aquesta proposta» que feia Aragonès.

Preguntada per pactes amb el PSC, Chacón ha manifestat que presentaran els seus punts també en l'àmbit nacional i si no es respecten «no hi haurà possibilitats d'arribar a acords. Ja sigui el PSC o el partit que siguin». Tot això, ha dit que són un partit que defensa el diàleg, però una altra cosa, ha afegit, és formar un pacte de govern.

'Rave' a Llinars del Vallès

Per altra banda, s'ha referit a la 'rave' il·legal a Llinars del Vallès. «Ens sobta que mentre hi ha família que fa renúncies, personal sanitari treballant a l'extrem i molts sectors que estan renunciant a la seva facturació», per culpa d'una «manca de coordinació» de les conselleries de Govern, hi ha un important conjunt de persones que celebren aquesta festa. Tot i això, ha volgut deixar clar que «no és una criminalització de tota la joventut». En aquest context, ha criticat «l'absoluta inacció, confusió i improvisació» del Govern que posa de manifest, ha indicat, «la situació de desbordament» que es viu des de l'executiu.