Ferran Bel, diputat del PDeCAT al Congrés

El PDeCAT dispara contra JxCat: «No podem enganyar a la gent»

El diputat del PDeCAT al Congrés es pregunta, sobre el mandat de l'1-O, què han fet els consellers de Junts després de tres anys al govern

Clar i català. Així és com ha parlat aquest dimarts, 15 de desembre, el diputat del Partit Demòcrata al Congrés dels Diputats, Ferran Bel, en referència a l'estratègia política de Junts per Catalunya i les seves referències al mandat de l'1 d'octubre i a l'objectiu de fer-lo efectiu. «Quan es diu que cal implementar el mandat de l'1 d'octubre no podem enganyar a la gent», ha dit Bel als micròfons de Catalunya Ràdio, i ha seguit preguntant-se «què han fet els consellers de Junts després de tres anys al govern?» respecte a la implementació de l'esmentat mandat.

Ferran Bel defensa el paper dels diputats catalans a Madrid

Bel ho ha dit en una inervenció a 'El Matí de Catalunya Ràdio', on ha defensat el paper dels diputats catalans al Congrés i la rellevància de participar activament en els debats i les negociacions que es duen a terme a la cambra. En aquest sentit, Bel ha defensat el suport dels quatre diputats del PDeCAT als Pressupostos Generals de l'Estat, que s'aprovaran al Congrés probablement en l'última setmana de l'any. «Si no s'aprovaven es mantenia un pressupost desfasat, per l'actual situació de crisi. Quina era l'alternativa, unes noves eleccions perquè guanyés VOX i el PP?», ha argumentat.

En aquest sentit, el cap de files del Partit Demòcrata a Madrid ha defensat una política de pragmatisme i d'obtenció de resultats. «És hora que a Catalunya mantinguem coherència entre els discursos i les accions: hem de ser pragmàtics i clars», ha defensat Ferran Bel, que ha argumentat la importància de la representació dels diputats catalans a la Cambra Baixa espanyola: «Al Congrés es debaten temes relacionats amb els autònoms, el règim sancionador contra la morositat o les pensions», ha recordat, sustentant en això que «des de Catalunya en aquesta situació excepcional no podem fer com que no s'hi decideix res».

Bel defensa que l'indult vagi més enllà dels presos i els exiliats

Bel també ha tingut temps per parlar de la proposició de llei d'amnistia que el seu partit, juntament amb JxCat, ERC i la CUP, presentarà el 15 de març al Congrés dels Diputats, segons es va anunciar aquest dilluns. El diputat del Partit Demòcrata ha deixat clar que la proposta ha d'anar més enllà de l'alliberament dels presos i del lliure retorn dels exiliats, i creu que ha d'afectar, tal com proposa el text, «a tothom qui té causes obertes per l'1 d'octubre».