Caos al brot més disparat de Catalunya: Truquen per anunciar la 'millora' d'un difunt

La residència de la capital del Pallars Jussà acumula ja 55 morts pel brot de covid-19

Pla general de la residència de Tremp amb una ambulància al davant
Els morts pel brot de coronavirus a la residència Fiella de Tremp ja són 55. | LleidaDiari.cat

El drama de la residència Fiella de Tremp sembla no tenir aturador. Aquest dimarts, 15 de desembre, s'han conegut dues noves morts entre els residents que ja eleven fins a 55 les persones que han perdut la vida a causa de la pandèmia de la covid-19. Segons les dades que facilita la conselleria de Salut, el brot que des del mes de novembre afecta el geriàtric de la capital del Pallars Jussà compta ara amb 39 treballadors i 26 residents infectats de coronavirus. Des del passat 28 de novembre, Salut té intervinguda la residència a causa del descontrol de la pandèmia que s'ha saldat en una autèntica tragèdia.

Una trucada per informar de la millora d'un familiar que ja havia mort

A mesura que passen els dies, es van coneixent alguns dels detalls que, en les darreres setmanes, s'han produït a la residència i en la relació amb els familiars dels interns i que són una prova evident del descontrol de la residència trempolina. Aquest dimarts, el diari 'Segre' explica que el familiar d'una de les 55 persones que ja han perdut la vida pel brot va rebre ara fa uns dies una trucada on se l'informava de la millora de l'intern en un moment en què, malauradament, ja s'havia produït el seu traspàs.

«Em van trucar de la residència de Tremp per explicar-me que el sector on hi havia el meu familiar estava lliure de contagis, i jo els vaig dir que havia mort feia una setmana», recull el 'Segre', en una situació macabra i vergonyosa enmig de la tragèdia.

Residents amb la roba justa durant dies pel caos de la intervenció de Salut

El rotatiu relata també que, en el moment en què la Generalitat va intervenir la residència, va dividir-la en sectors, canviant els usuaris d'habitacions i obligant-los a traslladar-se amb la roba posada i algunes mudes netes cap a altres habitacions on hi havia pertinences d'altres residents. Segons el 'Segre', alguns usuaris han estat setmanes només amb la poca roba que es van endur, ja que el centre no donava el servei de bugaderia. Salut nega la suspensió d'aquest servei i al·lega que aviat s'iniciaran els retorns dels residents a les seves habitacions, de manera que podran recuperar les seves pertinences.

En paral·lel, la Fiscalia ja investiga què ha passat a la residència de Tremp, atesos els indicis de greus irregularitats en la gestió per part de la Fundació Fiella, que és qui la gestionava just abans de la intervenció de la Generalitat el passat 28 de novembre. Malauradament, el drama continua i ja són 55 els residents que han perdut la vida a causa del brot pandèmic.


Comentaris

envia el comentari