Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont es burla de Llarena per enviar l'euroordre en castellà

El PDeCAT es fractura per les càrregues dels Mossos

El partit viu moments de tensió dividit entre les posicions de Puigdemont i Bonvehí

Puigdemont es burla de Llarena per enviar l'euroordre en castellà
Puigdemont ha demanat la dimissió de Miquel Buch | ACN

La sentència del procés no només ha trasbalsat Catalunya, sinó també alguns partits com el PDeCAT. I és que, segons afirma 'Crónica Global', el partit es troba lluitant contra dues posicions: les que ordena Carles Puigdemont des de Waterloo, i les que imposa el president del partit, David Bonvehí des de Barcelona.

El punt de fractura: l'actuació dels Mossos

El fet que ha causat la fractura interna  entre els militants i els responsables polítics del partit ha estat l'actuació dels darrers dies dels Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, sembla que Puigdemont ha considerat que s'han sobrepassat en les seves càrregues i actuacions contra la població civil i que, per aquest motiu, demana la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch.

Des de Barcelona, més coneixedors en primera persona de com s'està vivint aquesta setmana al país, creuen que és el moment de donar suport a Buch i que, per tant, ni internament ni públicament és convenient demanar la seva dimissió. Si més no, tot el contrari.

Buch
El conseller Buch és el responsable dels Mossos | CatalunyaDiari.cat

Un missatge clar per donar suport a Buch

El missatge de fer costat a Buch ha arribat a tots els dirigents territorials del partit, entre les quals, destaca la presidenta del PDeCAT a Girona, Natàlia Figueras. En la mateixa línia estricta de Bonvehí, Figueras ha avisat que: «Traslladeu instruccions a tota l'organització, que cap càrrec orgànic, ni caps de llista o regidors demanin públicament o donin suport a la dimissió del conseller Buch».

Policia
Puigdemont no dóna suport a l'actuació dels Mossos | Catalunya Diari

D'aquesta manera, es deixa palès que el missatge intern és directe i no dóna pas a la confusió. Així doncs, davant aquesta confrontació d'idees, el PDeCAT lluita ara també per restablir l'ordre a Catalunya i per ordenar posicions dins d'un partit que, de moment, sembla que es dirigeix des de Barcelona i Bèlgica.

També et poden interessar...