Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

El PDeCAT obté representació al Parlament segons l'últim baròmetre del CEO

Per primera vegada, un estudi demoscòpic obre la porta a la presència dels postconvergents a la cambra catalana

Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat. | ACN

El Partit Demòcrata podria obtenir representació al Parlament de Catalunya, segons el darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Per primera vegada en el cicle d'enquestes prèvies a les eleccions autonòmiques, el PDeCAT apareix referenciat a la llista de possibles formacions que podrien tenir accés a la cambra catalana, coincidint amb la primera enquesta elaborada després de la designació d'Àngels Chacón com a candidata.

La forquilla de diputats és mínima, els en dóna entre 0 i 1, però falten encara tres mesos per als comicis i en el rang de dates en què es va fer l'enquesta l'exposició pública del partit i la seva candidata era encara incipient, de manera que en propers baròmetres es podria anar observant el nombre de diputats cap al qual podria apuntar un PDeCAT que insisteix en la seva defensa de la independència, però que posa l'èmfasi en la gestió i la governabilitat. Així doncs, la formació demòcrata resistiria en seu parlamentària.

La victòria, per ERC amb entre 6 i 7 diputats

La possible entrada del PDeCAT és la principal novetat d'un baròmetre del CEO que, en la resta de resultats, segueix en la tendència dels darrers mesos. La victòria electoral seria per ERC, amb entre 36 i 37 diputats, entre 4 i 5 més que ara. La segona força seria Junts per Catalunya, que n'obtindria entre 4 i 6 menys que a dia d'avui, concretament entre 28 i 30. La diferència de diputats entre ERC i JxCat, doncs, oscil·laria entre els sis i els nou.

El principal creixement electoral el registraria el PSC, que passaria dels 17 diputats actuals a tenir-ne entre 22 i 23 i consolidar-se com a tercera força, en condicions de disputar el segon lloc a Puigdemont. Per darrere hi hauria Ciutadans, que perdria vora un terç de la representació amb 13-14 diputats. Les quatre places següents estarien molt ajustades entre Catalunya en Comú Podem (7-9), el PP (8-9), Vox (7-8) i la CUP (6-8), en un rang que es preveu molt disputat. Per darrere hi hauria el possible diputat del PDeCAT.