Fotografia d'un peatge de l'AP-7.

Els conductors catalans reben una gran notícia sobre les autopistes a partir de 2021

Els preus dels peatges s'han reduït al voltant d'un 0,7%

Els preus dels peatges baixaran a Catalunya a partir del pròxim gener de 2021. Aquest canvi posa fi a la pujada de tarifes que els peatges catalans estaven experimentant des dels últims anys.

La Generalitat ha considerat la baixada dels preus després de la variació interanual de l’IPC de l’octubre, que ha caigut un 1,1% a Catalunya. A més, i segons explica el mitjà ‘Crónica Global’, també s’ha aplicat un coeficient corrector en funció del tràfic real de cada peatge i les dades que s’havien estimat.

Les noves tarifes han estat publicades aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) i han estat acordades amb les empreses concessionàries. Tots els peatges reduiran el seu preu en un 0,7%.

Noves tarifes pels peatges catalans

  • C-31 i C-32.

El tram entre Montgat i Mataró passarà a costar 9 cèntims per quilòmetre, aplicant-se un descens del 0,76% respecte a l’any anterior.

El peatge de Sitges-El Vendrell de la C-32 costarà 12 cèntims per quilòmetre, reduint-se el preu en un 0,79% respecte a l’any 2019.

  • Túnels de Vallvidrera

El peatge després de passar pels túnels de Vallvidrera, a la C-16, també aplicarà el 0,7% de descens en el seu preu i passarà a costar 4,31 euros en hora punta.

En aquesta ocasió, i aplicant-se el mateix descens que a la majoria de peatges (una rebaixa del 0,7%), la C-16 Montserrat continuarà costant 22 cèntims per quilòmetre. En aquest trajecte el canvi serà notori en els decimals, raó per la qual la rebaixa incrementarà si es recorren més quilòmetres.

  • Cadí

El peatge del túnel de Cadí costarà, a partir de 2021, un total de 12 euros després d’aplicar-se una rebaixa del 0,76% respecte al preu aplicat aquest any als turismes.

Diversos trams d’autopista a Catalunya passaran a ser gratuïts el pròxim estiu

Per altra banda, ja vam avançar fa unes setmanes que diversos trams d’autopista catalans passarien a ser gratuïts durant l’any vinent. Aquesta notícia va començar a escoltar-se l’any 2018, quan el Govern català va acordar la liberalització de diverses autopistes de peatges després de no voler renovar les concessions.

Dies després d’aquest anunci, però, el govern espanyol va posar sobre la taula la possibilitat que l’autopista AP-7, en el seu tram comprès entre Tarragona i la Jonquera, continués sent de pagament. Tot i això, fins al 31 d’agost de 2021 no finalitza la concessió de l’autopista i les decisions poden canviar previsiblement en els pròxims mesos.